kategorije

Grozljiv padec 5-letnika z 9 metrov visoke sedežnice

Na smučišču v Pensilvaniji je komaj petletni deček padel s sedežnice z višine devetih metrov. Po padcu so ga poškodovanega odpeljali v bolnišnico. Pretresljivo dogajanje je posnel eden od smučarjev.Iz ameriške zvezne države Pensilvanije prihaja pretresljiv posnetek, na katerem se v grozljivem položaju znajde komaj petletni deček. V smučarskem centru Spring Mountain Adventures je minulo soboto iz neznenega razloga pričel zdrseti s sedežnice, nakar ga je zgrabil smučar, ki je sedel ob njem. Žičnica se je v tistem trenutku ustavila, fant pa ... več Na smučišču v Pensilvaniji je komaj petletni deček padel s sedežnice z višine devetih metrov. Po padcu so ga poškodovanega odpeljali v bolnišnico. Pretresljivo dogajanje je posnel eden od smučarjev.Iz ameriške zvezne države Pensilvanije prihaja pretresljiv posnetek, na katerem se v grozljivem položaju znajde komaj petletni deček. V smučarskem centru Spring Mountain Adventures je minulo soboto iz neznenega razloga pričel zdrseti s sedežnice, nakar ga je zgrabil smučar, ki je sedel ob njem. Žičnica se je v tistem trenutku ustavila, fant pa je kar nekaj časa visel v tem nezavidljivem položaju. Bil je približno devet metrov visoko.
Kot je mogoče videti na posnetku, so mu osebe, ki so bile poleg, naročile naj se otrese smuči, saj bi bila najverjetneje ob padcu možnost poškodb večja, če bi jih imel na nogah. Fant to tudi stori. Kmalu za tem pade s sedežnice v sneg, na pomoč pa mu odhitita smučarja, ki sta dogajanje spremljala s tal.


Lastnik smučarskega središča Rick Buckman je po dogodku dejal, da so fanta urgentno odpeljali v bolnišnico v Filadelfijo. Podatkov o njegovem zdravstvenem stanju niso posredovali. Mediji so sicer poročali, da je bil fant po padcu pri zavesti, utrpel pa naj bi nekaj prask po obrazu in poškodbo noge. Buckman je še dodal, da je odgovornost na starših, ki pustijo svoje otroke na sedežnico brez spremstva. "Nekateri se pri teh letih že vozijo sami, a to ni priporočljivo," je dejal. Sicer se je v zadnjih 15 letih na danem smučišču podobna nezgoda zgodila zgolj dvakrat ali trikrat.

Kdaj sme otrok sam na sedežnico?

V Sloveniji Direktorat za železnice in žičnice v členu Varnostne zahteve za žičniške naprave za prevoz oseb določa, da otroci, manjši od 125 centimetrov, lahko vstopajo na sedežnico samo v spremstvu odrasle osebe, ki mora otroku nuditi potrebno pomoč. Vsi uporabniki so ob vstopu na sedežnico dolžni spustiti varovalo in ga dvigniti šele pred izstopom, kar je tudi ustrezno označeno z obvestilnimi tablami ob vstopu oziroma pred izstopom s sedežnice. manj

Nenavadno ogledov 327 dodan 13. 01. 2015

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev