kategorije

Janez Janša je ukrao nov helikopter Bosni i Hercegovini

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, za N1 je rekao da je Janez Janša kriminalac, čak povratnik u vršenje kriminalnih djela. Miletić je rekao da to ne zvuči primjereno, ali je, kako navodi, istinito. Kako je istakao na N1, Janša je ukrao nov helikopter Bosni i Hercegovini 1992. godine. “Možda će zvučati neprimjereno, ali je istinito. Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao je naš nov helikopter”, kazao je. Kako se to desilo? “Dogovorio je ... več Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, za N1 je rekao da je Janez Janša kriminalac, čak povratnik u vršenje kriminalnih djela.

Miletić je rekao da to ne zvuči primjereno, ali je, kako navodi, istinito.

Kako je istakao na N1, Janša je ukrao nov helikopter Bosni i Hercegovini 1992. godine.

Možda će zvučati neprimjereno, ali je istinito. Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao je naš nov helikopter”, kazao je.

Kako se to desilo?

Dogovorio je sa Alijom Delimustafićem da taj helikopter ostane u Sloveniji, jer su ovdje bila ratna dešavanja. Da ostane temo dok se ne steknu uslovi da se prebaci ovamo. Poslao nam je neke automate, s kojim niste mogli ni ubiti sami sebe, eto kako su kvalitetni bili. Uzeli su helikopter kao zalog.

Kada smo pregovarali o povratku, tražili su novac. Mi smo tražili novac za korištenje tog helikoptera. Helikoptar je u Ministarstvu odbrane Slovenije”, rekao je Miletić u Danu uživo.

“Sve zemlje u regiji su pravile oružja, koja su posredstvom Srbije bila izvožena u zemlje koje su pod embargom UN-a. Lica koja su učestvovala. Janez Janša, Vojislav Šešelj, Hasan Čengić. Firme – UNIS, Genex, Luka Kopar… Oni su uigrani. Organizovani su kada treba zaraditi pare”, ispričao je Miletić.

“Preko 10 milijardi su uništili vrijednosnih papira, izvukli su stotine miliona iz BiH. Janez Janša je na području RS od 2016. do 2020. godine oprao više od 20 miliona eura. O njemu su državljani Slovenije napisali dvije knjige kakav je krimimalac. Ko je on da piše o BiH”, oštro je kazao Miletić.

Govoreći o Janšinom non-paperu, Miletić je kazao da ga to zanima sa strateškog nivoa, misli da je situacija ozbiljna i da građane ne treba prepadati time, no treba biti oprezan.

“Vidite da neko uporno radi na destabilizaciji prilika na Balkanu. Različite desničarske strane, da ih ne nazovem neofašističkim. Imate promjene na Kosovu, imate destabilizaciju u Crnoj Gori. Sjeverna Makedonija, o BiH da ne govorim. Lonac koji kuha. Ovaj, sa papirom, testira organe EU kako će se ponašati. Ovo je smišljeno urađeno da testira EU”, rekao je Miletić.


Miletić je rekao da je moguće da je nečiji cilj bio da ovim slovenskim papirom baci svjetlo na drugi papir, i da taj papir pokuša progurati. manj

Televizija ogledov 162 dodan 23. 04. 2021

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev