kategorije

Jay Rockefeller: Interneta ne bi smeli izumiti

UKINITEV svobodnega interneta se je začela! V nedeljo 7. februarja 2010 je ikona svetovnega gibanja za resnico v svoji oddaja Alex Jones Show zagnal alarm! Že leta poroča o tem kako Nov Svetovni Red načrtuje totalno cenzuro interneta, in sedaj pravi se je dejansko začela. Določeni ponudniki internetnih storitev v Veliki Britaniji, Italiji, Novi Zelandiji, Avstraliji in Kitajski onemogočajo svojim državljanom dostop do najmanj dveh spletnih strani; www.infowars.com in www.prisonplanet.com. Nekaterim uporabnikom interneta v teh ... več UKINITEV svobodnega interneta se je začela!


V nedeljo 7. februarja 2010 je ikona svetovnega gibanja za resnico v svoji oddaja Alex Jones Show zagnal alarm! Že leta poroča o tem kako Nov Svetovni Red načrtuje totalno cenzuro interneta, in sedaj pravi se je dejansko začela.


Določeni ponudniki internetnih storitev v Veliki Britaniji, Italiji, Novi Zelandiji, Avstraliji in Kitajski onemogočajo svojim državljanom dostop do najmanj dveh spletnih strani; www.infowars.com in www.prisonplanet.com.

Nekaterim uporabnikom interneta v teh državah se izpiše obvestilo, da je bila stran prepovedana zaradi uporabe sovražnega govora, spet drugim iskalnik išče v prazno.


Obtožba uporabe sovražnega govora je smešna, obe spletni strani sta ugledna svetovna alternativna medija in njun edini zločin je uporaba svobode govora. Oblast je že dolgo nazaj spoznala, da ji je internet ušel izpod nadzora. V ZDA so zaradi prikrivanja resnice o 11. septembru večje medijske hiše izgubile vso svojo kredibilnost, svobodni internetni mediji pa so začeli cveteti kot gobe po dežju. Situacija se je tako spremenila, da so alternativni mediji iz leta v leto močnejši, gospodarska kriza jih ni prizadela in sedaj se gradijo že televizijski studii. Vse za denar gledalcev, ki pa z veseljem plačajo za bolj iskrene novice. Ameriško ljudstvo je spoznalo, da večje medijske hiše ne bodo opravile svoje dolžnosti, alternativni mediji so orožje in cenzura interneta je razorožitev gibanja za resnico. Danes ti dve strani, jutri šestnajst drugih itd.


Kdo cenzurira internet?


Cenzura se opravlja preko ponudnikov internetnih storitev. Imajo spisek prepovedanih strani in očitno dejansko uvrščajo spletne strani na ta spisek.


Po čigavem navodilu?


Ne vem, sem pa našel zanimiv video z posnetkom senatorja Jay-a Rockefeller-ja. Če poenostavim pravi, da smo najprej bili vsi navdušeni, ko se je internet pojavil, sedaj pa v njem tudi on, tako kot je že predsednik Bush poudaril, vidi največjo nevarnost državni varnosti… Po njegovem je nujno ukiniti internet kot ga poznamo.

Kaj pa zakoni in pravni postopki?


Alex Jones kot pravni zastopnik obeh strani ni dobil nikakršnega pravnega obvestila, odredbe ali odloka o cenzuri njegovih strani. Informacija je prišla s strani uporabnikov interneta, ki ne morejo obiskati omenjenih strani. Uradno ni cenzure, če verjamete šakalom. ”Nekatera Novo Zelandska podjetja se (zaradi pritiskov javnosti) že opravičujejo in obnavljajo dostop, češ da ne vedo kako se je stran znašla na spisku…” pravi Alex Jones.

Države si prizadevajo urediti zakonodajo tako, da bo prepovedala vse strani razen dovoljenih, za dovoljenja bodo pa pogoji po njihovi volji.

Zakaj ravno ti dve strani?


Ker sta obe eden najboljših in najbolj obiskanih alternativnih medijev na svetu. Okoli 4 milijone unikatnih obiskov tedensko, na spisku 1000 najbolj obiskanih strani v ZDA, predvsem pa zaradi informacij, ki jih posredujeta. Ne dolgo nazaj sem zasledil ruski televizijski program v angleščini Russia Today poročati o neki zgodbi in se pri tem sklicevati na Alexa Jonesa in njegove strani kot vir informacij

Nekaj strani z vsebino o cenzuri:

http://truthrss.com/ – članek o hekerjih, ki napadajo vladne strani v Avstraliji

www.stopinternetcensorship.org – Avstralija

www.nointernetcensorship.com – Avstralija

articolo21.org – Italija


weeklygripe.co.uk – Velika Britanija


Pa Slovenija?

Ko začne delovati evropska superdržava bo cenzura interneta prišla tudi v Slovenijo. Do takrat je pa odvisno od slovenskih politikov ali se bodo odločili za ta korak ali ne. Če jim pustimo, da to storijo nam bo kasneje prekleto žal. Jaz sem proti.

Kaj lahko ti storiš?


Pošlji e-mail vladi in jim povej kaj si misliš o cenzuri interneta, to je najmanj kar lahko storiš.


http://www.ujet.si/ manj

Znanje ogledov 1115 dodan 17. 02. 2010

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev