kategorije

kaj dogaja za zaprtimi vrti slovenske klavnice

Na spletnih straneh slovenskega društva AETP (Projekt transparentnosti živalskih obratov) so se pojavili novi posnetki skritih kamer, ki razkrivajo trpljenje živali pred zakolom. V sporočilu, ki so ga poslali, so zapisali, da zloglasna klavnica Košaki ni osamljen primer v malomarnem odnosu podjetja do trpljenja živali in da se nekaj podobnega dogaja tudi v klavnici, ki je bila zgrajena po sodobnih evropskih smernicah. »Delavci rutinsko zlorabljajo živali z električnimi palicami, omama živali pred zakolom pa je pomanjkljiva ali celo ... več Na spletnih straneh slovenskega društva AETP (Projekt transparentnosti živalskih obratov) so se pojavili novi posnetki skritih kamer, ki razkrivajo trpljenje živali pred zakolom.
V sporočilu, ki so ga poslali, so zapisali, da zloglasna klavnica Košaki ni osamljen primer v malomarnem odnosu podjetja do trpljenja živali in da se nekaj podobnega dogaja tudi v klavnici, ki je bila zgrajena po sodobnih evropskih smernicah.
»Delavci rutinsko zlorabljajo živali z električnimi palicami, omama živali pred zakolom pa je pomanjkljiva ali celo neizvedena.

Klavnici, v kateri naj bi nastali novi posnetki, smo že poslali novinarska vprašanja. Z vprašanji smo se obrnili tudi na pristojni inšpektorat. Odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Na posnetkih je tako videti, da so svinjo zavezali za nogo na klavni tekoči trak brez predhodne omame. Ta svinja je izkrvavitev dočakala v paniki in verjetno pri polni zavesti.
Prav tako smo našteli ogromno primerov nepravilne omame z električnim šokom – sodeč po internih kriterijih klavnice same.
Skoraj v polovici vseh videnih poskusov omame ni bilo dovolj visokega el. toka, da bi bila živalim zagotovljena začasna izguba zavesti. Te živali so bile podvržene veliki verjetnosti, da so klanje doživele telesno paralizirane, a hkrati pri zavesti,« so zapisali v sporočilu za javnost.


Dodajajo, da so brezbrižnost do živali opazili tudi na klavni liniji za velike živali, kjer so pri jutranjem klanju prašičev zasledili zelo dolge, v povprečju dve minuti dolge časovne intervale od elektrošoka do prereza vratnih žil - odsotnost zavesti ob klanju naj bi zagotavljal časovni interval do 15 sekund.
»Nekaj teh prašičev celo začne dihati, kar je jasen indikator prebujanja iz nezavesti, a klavci to ignorirajo«


V mukah naj bi pred zakolom trpele tudi goveda. Njihove znake zavesti, kot so dihanje in celo mukanje, naj bi delavci prav tako ignorirali. »In tudi v primeru na videz pravilne omame se velika večina bikov jasno odzove na prerez kože na vratu in ponovno ob vbodu, a ti znaki zavesti klavcev in veterinarjev opazno ne motijo.« manj

Skrita kamera ogledov 50 dodan 14. 01. 2023

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev