kategorije

Kako hrčku uspe toliko sprviti v svoja usteca

Znanstveniki so z rentgenskim posnetkom končno razkrili skrivnost, ki majhnim hrčkom omogoča v svoja usta spraviti celo goro hrane. Vsi smo kdaj z občudovanjem gledali kakšen video hrčka, ki se baše. Majhni kosmatinci jedo, kot da je napočil sodni dan in nikoli več ne bodo dobili kaj za pod zob. No, kot vemo, hrček te hrane ne poje , temveč jo spravi v t. i. lične žepke. Novi rentgenski posnetki te živalice med hranjenjem pa so zdaj razkrili, kako se ti žepki raztezajo. Preden hrček začne tlačiti oreščke in zelenjavo v usta, ličnih ... več Znanstveniki so z rentgenskim posnetkom končno razkrili skrivnost, ki majhnim hrčkom omogoča v svoja usta spraviti celo goro hrane.
Vsi smo kdaj z občudovanjem gledali kakšen video hrčka, ki se baše. Majhni kosmatinci jedo, kot da je napočil sodni dan in nikoli več ne bodo dobili kaj za pod zob. No, kot vemo, hrček te hrane ne poje , temveč jo spravi v t. i. lične žepke. Novi rentgenski posnetki te živalice med hranjenjem pa so zdaj razkrili, kako se ti žepki raztezajo.

Preden hrček začne tlačiti oreščke in zelenjavo v usta, ličnih žepkov sploh ni moč opaziti. Postopoma pa so vse večji in zdi se, da se lahko raztezajo v nedogled (oz. dokler v skledici ne zmanjka hrane). Ko je hrček zaključil z basanjem, lahko vidimo, da se ti lični žepki raztezajo od glave pa do kolkov!


Da bi hrana, ki jo je spravil v teh žepkih, ostala čim dlje sveža, hrček vanje ne izloča sline, ki bi hrano lahko zmehčala in razkrojila. To se zgodi šele, ko jo hrček iz žepkov prenese v usta in jo dejansko poje. manj

Živali ogledov 2205 dodan 17. 01. 2015

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev