kategorije

Kitajec upal na dobiček:a se je uštel, ker je ujel ogroženega kitovca

Kitajski ribič je menil, da je imel veliko srečo, ko je minuli petek v svoje mreže ujel ''ogromno ribo'', težko okoli dve toni. Ribič Cai Chengzhu je nato ribo naložil na nekakšen tovornjak in jo odpeljal na tržnico. Tovor vsekakor ni ostal neopažen, na kitajskem družbenem omrežju Sina Weibo – kitajska različica Twitterja, so se pojavile številne fotografije prenatovorjenega tovornjaka. Na kitajski različici Twitterja so se pojavile fotografije zanimivega tovora na nekakšnem tovornjaku, ki potuje proti tržnici. Ribič je menil, da ima ... več Kitajski ribič je menil, da je imel veliko srečo, ko je minuli petek v svoje mreže ujel ''ogromno ribo'', težko okoli dve toni. Ribič Cai Chengzhu je nato ribo naložil na nekakšen tovornjak in jo odpeljal na tržnico. Tovor vsekakor ni ostal neopažen, na kitajskem družbenem omrežju Sina Weibo – kitajska različica Twitterja, so se pojavile številne fotografije prenatovorjenega tovornjaka.
Na kitajski različici Twitterja so se pojavile fotografije zanimivega tovora na nekakšnem tovornjaku, ki potuje proti tržnici. Ribič je menil, da ima veliko srečo, ker je ujel ogromno ribo, a žal se je v njegovo mrežo zapletel ogroženi morski pes kitovec.
Očitno ribič ni vedel, kaj je pravzaprav ujel. Gre namreč za ogroženega in zaščitenega morskega psa kitovca.

Ribič je pojasnil, da se je ogrožena žival borila za svobodo, a je kmalu nato poginila. Računal je, da bo ribo prodal za okoli 2000 evrov, a so posredovale oblasti. Morski psi kitovci so namreč na Kitajskem zaščiteni in jih ni moč niti prodajati niti kupovati.


So največje ribe na svetu – odrasla žival je dolga od 5,5 do 10 metrov, živi pa lahko do 100 let. Ujeta žival je bila dolga 4,5 metra, kar najverjetneje pomeni, da je šlo za mlajšo žival. manj

Nenavadno ogledov 469 dodan 05. 08. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev