kategorije

Ko se morje odpre

Naravni pojavi od nekdaj burijo domišljijo in so osnova za številne legende in zgodbe, ki krožijo med ljudmi. V tokratnem prispevku preberite o korejskem fenomenu, ki dvakrat letno privabi množice obiskovalcev! V Južni Koreji se ponašajo s precej nenavadnim pojavom – morje se odpre in med otokoma Jindo in Modo se pokaže 3 kilometrov dolga in 60 metrov široka pot. Pojav je posledica oseke, ki v takšni obliki nastopi dvakrat na leto in sicer za eno uro. Naravni pojav bo morda koga spomnil na biblijsko zgodbo o Mojzesu, ki je čez Rdeče ... več Naravni pojavi od nekdaj burijo domišljijo in so osnova za številne legende in zgodbe, ki krožijo med ljudmi. V tokratnem prispevku preberite o korejskem fenomenu, ki dvakrat letno privabi množice obiskovalcev!
V Južni Koreji se ponašajo s precej nenavadnim pojavom – morje se odpre in med otokoma Jindo in Modo se pokaže 3 kilometrov dolga in 60 metrov široka pot. Pojav je posledica oseke, ki v takšni obliki nastopi dvakrat na leto in sicer za eno uro.
Naravni pojav bo morda koga spomnil na biblijsko zgodbo o Mojzesu, ki je čez Rdeče morje po suhem povedel svoje ljudstvo iz egipčanskega suženjstva. Nekateri so korejski naravni pojav poimenovali kar Mojzesov čudež.
Korejska legenda o tem naravnem pojavu gre takole: prebivalce vasi Jindo so napadli tigri, v silnem begu so se ti zatekli na otok Modo. Vsem je uspelo, le uboga stara ženička je zaostala. V obupu je molila k bogu morja, ta je razdelil morje in ženička je utekla krvi željnim živalim.
Ker je vsako leto vse več obiskovalcev, so se tamkajšnji prebivalci znašli in zanje pripravijo festival.

Ker čisto natančnega dneva in ure izjemne oseke ne morejo napovedati, festival običajno traja tri dni. manj

Narava ogledov 3682 dodan 15. 09. 2011

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
ilogar2
10 let nazaj

Res zanimivo.Bo treba iti v Korejo in doživeti to oseko v živostalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev