kategorije

Lendava - Športni park

Stadion UEFA Euro U-17 Slovenia 2012 - Lendava je obmejna občina, ki jo na eni strani omejuje državna meja z Madžarsko, na drugi pa s Hrvaško. Leži ob vznožju Lendavskih goric, kar ji daje tudi specifičen pečat. Poleg dvojezičnih napisov na vsakem koraku na mejo opozarja tudi dialekt, Prekmurci pa so tudi sicer posebni ljudje. Odprti, pripravljeni na pomoč, vezani na zemljo. To je opaziti na številnih vinogradih in obdelani zemlji, vedno skromni domačini so lačna usta znali nahraniti sami. Zgodovina pravi, da je po lendavskem gradu v ... več Stadion UEFA Euro U-17 Slovenia 2012 - Lendava je obmejna občina, ki jo na eni strani omejuje državna meja z Madžarsko, na drugi pa s Hrvaško. Leži ob vznožju Lendavskih goric, kar ji daje tudi specifičen pečat. Poleg dvojezičnih napisov na vsakem koraku na mejo opozarja tudi dialekt, Prekmurci pa so tudi sicer posebni ljudje. Odprti, pripravljeni na pomoč, vezani na zemljo. To je opaziti na številnih vinogradih in obdelani zemlji, vedno skromni domačini so lačna usta znali nahraniti sami.

Zgodovina pravi, da je po lendavskem gradu v preteklosti hodil Kralj Matjaž, sicer zaveznik Koroščev, kraj pa naj bi bil prva dežnikarna na Balkanu. Tu najdemo tudi židovsko skupnost in sinagogo pa mumijo borca proti Turkom. Ti so v preteklosti skušali zasesti slovensko zemljo. Kraji Miška Kranjca in štorkelj so poleg vinarske kulture znani tudi po termalni vodi, divjadi in Muri, čeprav je kraj ime dobil po Ledavi, ki teče skozenj.

123 km2 velika občina se ponaša tudi na športnem področju. Zgodovina nogometa v Lendavi sega daleč v preteklost, za razmere tekmovanja reprezentanc pa je zanimiva krajša zgodovina, tista zaradi katere se sploh lahko igra v Prekmurju. Stadion v Športnem parku Lendava je bil zgrajen leta 1946, obnovljen pa 60. let kasneje. Moderna podoba športne infrastrukture je prinesla svež veter, funkcionalen stadion pa je postal domovanje mlajših državnih selekcij. manj

Šport ogledov 271 dodan 10. 04. 2012

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev