kategorije

Ljubljanski E-vlak URBAN - testna vožnja

Testna vožnja prvega E-vlaka (mogoče celo na svetu). Izdelalo ga je podjetje STOJA v sodelovanju s slovenskimi navdušenci za E-vozila. Skratka v celoti SLOVENSKO znanje in proizvod. Čeprav je vlak še v testni fazi, se zanj zanimajo že tudi v tujini. Namenjen bo vožnji turistov po Ljubljani. Ima 4 vagone, v vsakega gre po 17 potnikov, v zadnjem pa je tudi prostor za invalide. Seveda je v celoti opremljen z video in audio opremo, tako da lahko vodič iz lokomotive opisuje lepote naše prestolnice. Pogonski sklop je italijanski ... več Testna vožnja prvega E-vlaka (mogoče celo na svetu).
Izdelalo ga je podjetje STOJA v sodelovanju s slovenskimi navdušenci za E-vozila. Skratka v celoti SLOVENSKO znanje in proizvod.
Čeprav je vlak še v testni fazi, se zanj zanimajo že tudi v tujini.
Namenjen bo vožnji turistov po Ljubljani. Ima 4 vagone, v vsakega gre po 17 potnikov, v zadnjem pa je tudi prostor za invalide.
Seveda je v celoti opremljen z video in audio opremo, tako da lahko vodič iz lokomotive opisuje lepote naše prestolnice.
Pogonski sklop je italijanski Antoni Carraro, ki so mu v podjetju STOJA dodali trofazni elektromotor. Vlak je zgrajen po vseh veljavnih predpisih in z vsemi certifikati. Vsak vagon ima zračne zavore na vsa 4 kolesa, ki so tudi vsa krmilna. Tako gre lahko po eni in isti sledi.
Edino kar diši po dizlu je gretje. Vsak vagon in lokomotiva ima vgrajen grelnik.
Naj dodam, da so na strehi vagonov še sončne celice, ki polnijo akumulatorje....

Igor Trček manj

Avto ogledov 183 dodan 04. 03. 2016

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev