kategorije

Lovec,ki radarje brez ognjene moči naredi gluhe in slepe

Uspešnost letalskih napadov nad modernimi bojišči je precej odvisna od onesposobljenja nasprotnikovih komunikacij in elektronskega horizonta. Lovec EA-18G growler radarje pošilja v kameno dobo. Elektronsko orožje na krovu večnamenskega lovskega letala Boeing je začel growlerja razvijati leta 2001.Boeing je začel growlerja razvijati leta 2001. Učinkovit letalski napad je v dobi zmogljivih protiletalskih oborožitvenih sistemov še kako odvisen od nevidnosti, dejavnika presenečenja. Pogoj za uspeh pa je seveda čim večja neranljivost ... več Uspešnost letalskih napadov nad modernimi bojišči je precej odvisna od onesposobljenja nasprotnikovih komunikacij in elektronskega horizonta. Lovec EA-18G growler radarje pošilja v kameno dobo.
Elektronsko orožje na krovu večnamenskega lovskega letala
Boeing je začel growlerja razvijati leta 2001.Boeing je začel growlerja razvijati leta 2001.
Učinkovit letalski napad je v dobi zmogljivih protiletalskih oborožitvenih sistemov še kako odvisen od nevidnosti, dejavnika presenečenja. Pogoj za uspeh pa je seveda čim večja neranljivost pregrešno dragih letal in posadk na bojnih poletih. V vojaški industriji zato nenehno iščejo ter razvijajo nove poti in sofisticirana orožja, ki zagotavljajo večjo neopaznost in varnost letal pred sovražnikovimi protinapadi v zraku in z zemlje.


Ameriške letalske sile razpolagajo s kar nekaj orožji, ki letala branijo pred zemeljskimi protiletalskimi orožji. Med njimi je tudi letalo F-35 proizvajalca Lockheed Martin, ki je zasnovano posebej proti ruski protizračni obrambi, kjer se izkaže za zelo učinkovitega, a mu "ruska specializacija" seveda omejuje splošno učinkovitost. V ta namen so pri Boeingu razvili letalo EA-18G growler, ki ima precej širši potencial.

Sodobno elektronsko bojevanje v veliki meri temelji na onemogočanju sovražnih radarjev, sonarjev, laserjev in podobnih komunikacijsko-lokacijskih namerilnih tehnik ter kompleksnih sistemov za opazovanje, prenos podatkov in vodenje "pametnih" oborožitvenih sistemov. manj

Nenavadno ogledov 323 dodan 26. 10. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev