kategorije

Magnet (glasbena skupina)- Jutri sin slovenski bo vojak

BENEDIKT MGNZ 2015 Magnet (tudi Magneti) je slovenska glasbena skupina iz Prekmurja, nastala leta 1973. Skupino so ustanovili Jože Gerenčer (bobni, vokal), Jože Glažar (kitara, vokal), Jože Ružič (vodja skupine - bas kitara, vokal) in Jože Vukan (klaviature, vokal). Leta 1974 je v skupini že prišlo do prve spremembe. Bobnarja Jožeta Gerenčerja je zamenjal Drago Tavčar. Skupina je v tistih letih med drugim nastopala na takrat najuglednejšem plesišču v vzhodni Sloveniji, v gostišču Šinjor v Martjancih. Istega leta so pričeli z izvajanjem ... več BENEDIKT MGNZ 2015

Magnet (tudi Magneti) je slovenska glasbena skupina iz Prekmurja, nastala leta 1973. Skupino so ustanovili Jože Gerenčer (bobni, vokal), Jože Glažar (kitara, vokal), Jože Ružič (vodja skupine - bas kitara, vokal) in Jože Vukan (klaviature, vokal).

Leta 1974 je v skupini že prišlo do prve spremembe. Bobnarja Jožeta Gerenčerja je zamenjal Drago Tavčar. Skupina je v tistih letih med drugim nastopala na takrat najuglednejšem plesišču v vzhodni Sloveniji, v gostišču Šinjor v Martjancih. Istega leta so pričeli z izvajanjem lastnih skladb. Nastali sta »Monika« in »Juliška«, ki ju je napisal Jože Glažar.

Uspešnice[uredi | uredi kodo]
»Jutri sin vaš bo postal vojak« (1988)
»Oženil se bom« (1989)
»Monika« (1989)
»Pijmo ga, pijmo« (1990)
»Julija« (1990)
»Vsi so venci vejli« (1990)
»Prstan poklanjam ti« (1991)
»Danes je tvoj rojstni dan« (1991)
»Ti si zame rojena« (1992)
»Ne joči Marija« (1994)

Diskografija[uredi | uredi kodo]
1988 - Bodi srečna Julija
1989 - Oženil se bom
1990 - Vsi so venci vejli
1991 - Prstan poklanjam ti
1992 - Polnočni poljub in največje uspešnice
1994 - Češnje in dekleta
2013 - Uspešnice manj

Glasba ogledov 199 dodan 14. 07. 2016

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezava



koda s predvajalnikom



Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijava



pozabljeno geslo včlanitev