kategorije

Moni Kovačič - Nasmeh poletnih dni

LENART V SLOVENSKIH GORICAH, ODAJA MGNZ 2016 »Teh sedemnajst pomladi v meni žensko že budi …« je pela Moni Kovačič na Festivalu morja in sonca leta 1978 (Piran ’78), ki je bil prvi in zmagala. Nasmeh poletnih dni ko si mlad je svet poln radosti Poljub poletnih dni je vabilo v svet ljubezni Nasmeh poletnih dni v srcu poje sto kitar noči Poljub poletnih dni je najlepši čas življenja MONI TUDI SLIKALA V REVIJI START Revijo Start je izdajalo zagrebško podjetje Vjesnik v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Izhajati je ... več LENART V SLOVENSKIH GORICAH, ODAJA MGNZ 2016

»Teh sedemnajst pomladi v meni žensko že budi …« je pela Moni Kovačič na Festivalu morja in sonca leta 1978 (Piran ’78), ki je bil prvi in zmagala.

Nasmeh poletnih dni
ko si mlad je svet poln radosti
Poljub poletnih dni
je vabilo v svet ljubezni

Nasmeh poletnih dni
v srcu poje sto kitar noči
Poljub poletnih dni
je najlepši čas življenja


MONI TUDI SLIKALA V REVIJI START

Revijo Start je izdajalo zagrebško podjetje Vjesnik v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Izhajati je prenehal leta 1990. Uspelo jim je, da so za vsako tretjo številko dobili za fotografiranje domače dekle, ostale fotografije so kupovali pri agencijah.
Start ni bil pornografska revija, čeprav je prinašal dozo golote Jugoslovanom Bil je narejen po vzoru revije Lui in Playboy. Že na pogled je bil drugačen od drugih revij in časopisov. Kvadratast format je povsem odstopal o ustaljenih oblik. Teksti so bili analitični in družbeno kritični, pisali pa so ji tedanji najboljši jugoslovanski novinarji. Prinašal je intervjuje, eksotične reportaže z vseh koncev sveta, umetniške črno-bele fotografije in gole lepotice. Papir je bil fin, brezlesni, kar sicer otežuje branje, ampak tisti, ki so Start kupovali, so dobro videli. Vsaj tisto, kar so hoteli videti. Notranje strani so bile domiselno oblikovane. Vse to je že ob izidu prve številke postavilo Start med najboljše revije v državi.

Ne smemo pa pozabiti znamenitih dupleric, zaradi katerih so najstniki kupovali revijo. Zaradi njih so Start brali tako rekoč vsi v državi, od profesorjev na univerzah, do delavcev na gradbiščih. Bral ga je tudi Tito in celo dal intervju zanj. Pa še nekaj je imel Start, kar v tistih časih ni imela nobena druga revija ne časopis – politično ilustracijo. manj

Glasba ogledov 434 dodan 14. 07. 2016

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
Dule61
3 leta nazaj

Ja se spomnim teh časov.
Sem namreč generacija 1961.
Tudi večina nas srednješolcev smo listali takratno revijo - Star!stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev