kategorije

Na dva metra podlage padlo še 60 centimetrov svežega snega

Američani se še niso izkopali iz snežnih zametov. Na severovzhodu ZDA, kjer je snežna odeja debela tudi do dva metra, je zapadlo še dodatnih 60 centimetrov snega. Ker vremenoslovci zdaj napovedujejo otoplitve, pa naj bi snežni ujmi sledile poplave.V osrednjem in vzhodnem delu severa ZDA že od torka pustoši hudo snežno neurje. Ponoči je na skoraj dva metra visoko snežno odejo zapadlo še okoli 60 centimetrov svežega snega, še vedno pa je najhuje v mestu Buffalo. Vrsta snežnih neviht je doslej zahtevala 13 življenj. Čepra se je vreme zdaj ... več Američani se še niso izkopali iz snežnih zametov. Na severovzhodu ZDA, kjer je snežna odeja debela tudi do dva metra, je zapadlo še dodatnih 60 centimetrov snega. Ker vremenoslovci zdaj napovedujejo otoplitve, pa naj bi snežni ujmi sledile poplave.V osrednjem in vzhodnem delu severa ZDA že od torka pustoši hudo snežno neurje. Ponoči je na skoraj dva metra visoko snežno odejo zapadlo še okoli 60 centimetrov svežega snega, še vedno pa je najhuje v mestu Buffalo.
Vrsta snežnih neviht je doslej zahtevala 13 življenj. Čepra se je vreme zdaj nekoliko umirilo, prihaja otoplitev, z njo pa dež in morebitne poplave.

Včeraj so našteli še tri smrtne žrtve - dva oskrbovanca doma za ostarele, ki sta umrla med evakuacijo, in moškega, ki so ga našli mrtvega v avtomobilu. Nenaden prihod nevihte je v torek na avtocesti pri Buffalu presenetil 150 vozil, ki so obstala na cesti.
Sneg je vodil v odpoved več prireditev, tudi športnih. Med drugim je odpovedana nedeljska tekma v poklicni nogometni ligi NFL med moštvoma Buffalo Bills in Jets, saj je stadion pod debelo snežno odejo.

Buffalu sicer v ponedeljek grozijo poplave, ki jih bo prinesla odjuga, saj meteorologi pričakujejo, da se bodo temperature povzpele na okrog 15 stopinj Celzija. Napovedujejo tudi dež.


Debela snežna odeja je v okrožju Erie okrog Buffala podrla tudi strehe na okrog 30 objektih. Najmočneje je snežilo v torek in potem znova v četrtek.

Snežno neurje je zajelo tudi severna dela držav Michigan in Wisconsin, vendar so bile posledice manjše kot v New Yorku. Guverner New Yorka je zaradi snega razglasil izredne razmere za deset okrožij na severozahodu New Yorka, ki še veljajo.

Prav tako oblasti svarijo, da je potrebno čim prej odstraniti sneg s streh, saj bo zaradi dežja snežna odeja postala še težja, kar bi lahko povzročilo veliko materialno škodo.

Pri odstranjevanju snega sodelujejo vse razpoložljive zimske službe, na pomoč pa je priskočila tudi vojska, a največji problem imajo zimske službe predvsem s tem, ker nimajo kam odlagati tolikšne količine snega. manj

Narava ogledov 363 dodan 21. 11. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev