kategorije

Na najtežji test za taksiste na svetu se v Londonu pripravljajo tudi štiri leta

Delo taksistov v Ljubljani je zagotovo veliko lažje kot delo voznikov tradicionalnih, črnih vozil v Londonu, saj je mesto neprimerno večje, na tamkajšnjih cestah pa je neprimerljivo več vozil. Da sploh lahko opravljajo to službo, morajo taksisti opraviti test, ki velja za najtežjega na svetu na tem področju. Življenje poklicnih in vsakodnevnih voznikov je s pojavom GPS-a postalo veliko lažje in manj stresno, saj ni treba več na pamet znati vsakega krožišča ali slepe ulice. A čeprav so voznikom črnih taksijev v Londonu naprave olajšale ... več Delo taksistov v Ljubljani je zagotovo veliko lažje kot delo voznikov tradicionalnih, črnih vozil v Londonu, saj je mesto neprimerno večje, na tamkajšnjih cestah pa je neprimerljivo več vozil. Da sploh lahko opravljajo to službo, morajo taksisti opraviti test, ki velja za najtežjega na svetu na tem področju.
Življenje poklicnih in vsakodnevnih voznikov je s pojavom GPS-a postalo veliko lažje in manj stresno, saj ni treba več na pamet znati vsakega krožišča ali slepe ulice. A čeprav so voznikom črnih taksijev v Londonu naprave olajšale vsakodnevno delo, pa morajo, da ga sploh lahko opravljajo, najprej opraviti težek test, ki naj bi bil celo najtežji na svetu za taksiste.
Nanj se pripravljajo od dveh do štirih let, saj si morajo zapomniti več kot 25.000 imen ulic ter okoli 20.000 drugih zanimivih točk v Londonu (znamenitosti, trgovine, restavracije, cerkve ...). Uspešno ga opravi zgolj petina prijavljenih, kar je podoben odstotek uspešnosti kot pri prijavah k ameriškim marincem.


Vir - dnevnik.si manj

Avto ogledov 200 dodan 29. 01. 2018

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev