kategorije

Na svet prijokali trojčki pande

Na Kitajskem so oznanili veselo novico: konec prejšnjega meseca so se v južni provinci Guangzhou pandi po imenu Juxiao skotili kar trije mladički, edini trojčki pande trenutno. V safariparku, kjer so se skotili 29. julija, so rojstvo trojčkov označili za čudež in pojasnili, da je stopnja preživetja pri trojčkih zelo nizka (v prvem letu življenja umre 26 odstotkov moških in 20 odstotkov ženskih pand). Istega dne so v živalskem vrtu v Edinburgu napovedali, da je ena od samic verjetno breja. Rojstvo katerekoli pande, še posebej pa ... več Na Kitajskem so oznanili veselo novico: konec prejšnjega meseca so se v južni provinci Guangzhou pandi po imenu Juxiao skotili kar trije mladički, edini trojčki pande trenutno.

V safariparku, kjer so se skotili 29. julija, so rojstvo trojčkov označili za čudež in pojasnili, da je stopnja preživetja pri trojčkih zelo nizka (v prvem letu življenja umre 26 odstotkov moških in 20 odstotkov ženskih pand). Istega dne so v živalskem vrtu v Edinburgu napovedali, da je ena od samic verjetno breja.
Rojstvo katerekoli pande, še posebej pa trojčkov, je predvsem na Kitajskem, kjer so pande nacionalni simbol, odmevna novica, saj so na robu izumrtja. V divjini naj bi jih bilo po nekaterih ocenah le še 1.600.
Pande, znani po tem, da jih parjenje ne zanima najbolj in da so zelo izbirčni glede svojih partnerjev, imajo vsako leto le nekaj dni, ko lahko spočnejo mladiče. Pande oči odprejo približno 50. do 60. dan, plaziti pa se začnejo, ko so stari okoli deset tednov. manj

Nenavadno ogledov 296 dodan 13. 08. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev