kategorije

Na tirih kmalu vlak,ki zmore 320 kilometrov na uro

Potniki, ki z Eurostarjem potujejo med Londonom in Parizom, se lahko v bližnji prihodnosti nadejajo še krajših potovalnih časov. Pri podjetju so namreč predstavili novo različico hitrega vlaka, ki naj bi potovalni čas med obema evropskima prestolnicama skrajšal za kar petnajst minut. Tako bodo lahko potniki koncem naslednjega leta slabih petsto kilometrov dolgo pot opravili v dveh urah – na začetku je potovanje trajalo skoraj tri ure –, zahvaljujoč visoko naprednim vlakom. Te so ustvarili v nemškem Siemensu; e320, kot se imenujejo, ... več Potniki, ki z Eurostarjem potujejo med Londonom in Parizom, se lahko v bližnji prihodnosti nadejajo še krajših potovalnih časov.
Pri podjetju so namreč predstavili novo različico hitrega vlaka, ki naj bi potovalni čas med obema evropskima prestolnicama skrajšal za kar petnajst minut. Tako bodo lahko potniki koncem naslednjega leta slabih petsto kilometrov dolgo pot opravili v dveh urah – na začetku je potovanje trajalo skoraj tri ure –, zahvaljujoč visoko naprednim vlakom.
Te so ustvarili v nemškem Siemensu; e320, kot se imenujejo, zmorejo devetsto potnikov in so uradna zamenjava za trenutne vlake z oznako 373/1, ki dosegajo hitrosti do tristo kilometrov na uro. Opisujejo jih kot »interoperabilne«, kar pomeni, da se lahko prilagodijo na različne evropske signalne sisteme, slednje pa odpira vrsto možnosti, ko pride do destinacij, ki bi jih lahko povezali z Veliko Britanijo.

Prvotno so naročili deset novih vlakov, ki zmorejo hitrosti do tristo dvajset kilometrov na uro, a so pri Eurostar pred kratkim oznanili, da so se dogovorili še za dodatnih sedem. Novi vlaki se med drugim ponašajo z brezžičnim internetom in z dodatnim prostorom za noge, vsak sedež pa bo imel vir za napajanje energije in USB vtič. Notrajnost vlakov so zasnovali italijanski oblikovalci. Predstavniki podjetja Evrostar so še povedali, da so vlaki e320 prva od sprememb, ki bodo povsem predrugačile njihove storitve in dejavnosti.

Pri podjetju nameravajo maja 2015 otvoriti novo povezavo s Provanso na jugovzhodu Francije, s postanki v Lyonu, Avignonu in Marseillu. Za leto 2016 pa načrtujejo povezavo z Amsterdamom s postanki v Antwerpu, Rotterdamu in na amsterdamskem letališču Schiphol. manj

Znanje ogledov 251 dodan 14. 11. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev