kategorije

Na trgu utrdba za 100 tisočakov proti zombijem

Britansko podjetje po novem ponuja utrdbo, ki nas bo varovala pred živimi mrtveci.Po naravi smo ljudje previdna bitja, ki poskušajo storiti vse, da ne bi vznemirili svojega vsakdana. Če že morajo biti pretresi, potem hočemo biti nanje pripravljeni, to še posebno velja ob naravnih katastrofah in vojnah. V osemdesetih so imeli nekateri denimo v garaži spravljene zaloge hrane, vode in zdravil. No, ta leta so daleč za nami, a grožnje so ostale in postajajo čedalje bolj eksotične. Dokaz za to je torej utrdba proti zombijem, imenovana zombie ... več Britansko podjetje po novem ponuja utrdbo, ki nas bo varovala pred živimi mrtveci.Po naravi smo ljudje previdna bitja, ki poskušajo storiti vse, da ne bi vznemirili svojega vsakdana. Če že morajo biti pretresi, potem hočemo biti nanje pripravljeni, to še posebno velja ob naravnih katastrofah in vojnah. V osemdesetih so imeli nekateri denimo v garaži spravljene zaloge hrane, vode in zdravil. No, ta leta so daleč za nami, a grožnje so ostale in postajajo čedalje bolj eksotične. Dokaz za to je torej utrdba proti zombijem, imenovana zombie fortification cabin ali ZFC1, ki jo lahko kupite za slabih 89.000 evrov, a boste morali za njeno postavitev odšteti še dodatnih 27.000 evrov. Za ta denar boste dobili utrjeno in varno domovanje, ki je opremljeno z nadzornimi kamerami, lastnimi sončnimi celicami in različnim orožjem za odganjanje vsiljivcev. Nenavadna stavba ima skrivni zasilni izhod, notranji vrt, skladišče orožja in razgledni stolp. Ob nakupu prejmemo tudi garancijo, da bo utrdba vsaj deset let služila svojemu namenu. Za metalec ognja in vodni top je prav tako treba doplačati.

Čeprav doslej še niso prodali nobene utrdbe, vzbuja veliko zanimanje. Oblikovalo jo je podjetje iz britanskega Leedsa, ki se ukvarja z gradnjo koč. Razkrili so, da so prejeli veliko klicev iz Združenih držav, nekateri so resno razmišljali o nakupu. »Nekateri so bili celo preveč panični, ko so nas klicali. Radi bi si tovrstno utrdbo postavili na svojem ranču,« je povedal 29-letni Ross Moran, direktor podjetja Tiger Log Cabins. Zamisel za ZFC1 so dobili med pogovorom v pisarni, ko so se vprašali, kaj bi se zgodilo, če bi zombiji okupirali svet. »Debata je bila na vrhuncu, ko se je nekdo pošalil, da bi bilo najbolje, da bi si zgradili posebno utrdbo in se v njej skrivali. Tako se je začelo in rekli smo si, zakaj pa ne,« je dodal vodja marketinga Jack Sutcliffe.

Preden se odločite za postavitev kabine, pa je treba opozoriti, da se velja pozanimati, katere pogoje morate izpolniti za gradbeno dovoljenje. »Vse stranke obvestimo, naj se prej posvetujejo pri lokalni oblasti, saj so pravila v različnih državah drugačna, tudi če nanese na vprašanje napada živih mrtvecev.« manj

Nenavadno ogledov 316 dodan 30. 10. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev