kategorije

Nacistična šola v 'tretjem rajhu'

Lahkotni humor in precizna sporočilnost sta prvini nedavno objavljenega nekajminutnega nemškega filma, ki se je hitro razširil po spletu. Po mnenju mnogih izvrstno ubesedi družbeni trenutek, v katerem bivamo. Splošno gledano v javnosti obstaja konsenz – nezadovoljstvo, ki je bilo preoblikovano v vedno močnejše medčloveško sovraštvo in izraženo v fašizmu in nacizmu, je nekaj, za kar si želimo, da ostane v zgodovini. Kljub načelnemu obsojanju pa na moči in veljavi ponovno pridobivajo politične skupine in figure, ki izražajo izključujoče in ... več Lahkotni humor in precizna sporočilnost sta prvini nedavno objavljenega nekajminutnega nemškega filma, ki se je hitro razširil po spletu. Po mnenju mnogih izvrstno ubesedi družbeni trenutek, v katerem bivamo. Splošno gledano v javnosti obstaja konsenz – nezadovoljstvo, ki je bilo preoblikovano v vedno močnejše medčloveško sovraštvo in izraženo v fašizmu in nacizmu, je nekaj, za kar si želimo, da ostane v zgodovini. Kljub načelnemu obsojanju pa na moči in veljavi ponovno pridobivajo politične skupine in figure, ki izražajo izključujoče in sovražne ideje, volivce pa prepričujejo s populističnimi in na videz hitro odrešujočimi idejami. Če ekstremna ideja ni poimenovana kot ekstremna, je kot ekstremne ne prepoznamo? Znamo prepoznati elemente nacizma in fašizma, če ti niso označeni z besedama, za katere vemo, da sta slabi? S tovrstnimi vprašanji se ukvarja nekajminutni film, v katerem spremljamo dialog med dvema moškima. Vsi elementi, ki kažejo na nacizem, so prisotni, kljub temu pa moški, ki na levi roki nosi rdeč trak s svastiko, trdi, da ni nacist.

Vir - dnevnik.si manj

Televizija ogledov 110 dodan 13. 06. 2019

Komentarji 3

če želiš komentirati, se
dule65
2 leti nazaj

Prevod, prosim. Vsi ne znamo nemško. Hvala in Lp

Temida1959
Temida19592 leti nazaj

Imaš opis videa - drugače pa, eni ne razumejo angleško, spet drugi slovensko in vse druge ostale jezike....Nemogoče je vsem ugoditi - lep pozdrav

Temida1959
Temida19592 leti nazaj

Imaš video tudi v angleščini, če imaš te nastavitve
https://www.youtube.com/watch?v=zvgZtdmyKlIstalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev