kategorije

Ne boste verjeli:kaj se je zgodilo v naslednjem trenutku?

Deček sedi na klopici in je videti izgubljen. Mislite, da mu kdo od kopice mimoidočih priskoči na pomoč? In to četudi je cel park polepljen s plakati njegovega obraza, ki sporočajo, da je pogrešan? Matteo in Diego sta na portalu YouTube znana kot DmPranksProductions. Objavljata najrazličnejše potegavščine, tokrat pa sta se odločila narediti nekaj veliko bolj resnega. Zanimalo ju je, koliko smo ljudje danes sploh še pozorni na sočloveka. Koliko smo pripravljeni v našem obveznosti polnem vsakdanu si vzeti čas in priskočiti na pomoč? Zato ... več Deček sedi na klopici in je videti izgubljen. Mislite, da mu kdo od kopice mimoidočih priskoči na pomoč? In to četudi je cel park polepljen s plakati njegovega obraza, ki sporočajo, da je pogrešan?

Matteo in Diego sta na portalu YouTube znana kot DmPranksProductions. Objavljata najrazličnejše potegavščine, tokrat pa sta se odločila narediti nekaj veliko bolj resnega. Zanimalo ju je, koliko smo ljudje danes sploh še pozorni na sočloveka. Koliko smo pripravljeni v našem obveznosti polnem vsakdanu si vzeti čas in priskočiti na pomoč?
Zato sta v italijanskem parku postavila skrito kamero, še prej pa sta ga prelepila s 50 plakati, na katerih je bila velika fotografija dečka, ki naj bi mu bilo ime Cristian in se je izgubil. Dečka na fotografiji sta nato posedla na eno izmed klopic in mu naročila, da je videti izgubljen.
Na žalost je njun eksperiment pokazal, da smo premalo pozorni na svet, ki nas obdaja. Ali pa nas je strah podati roko neznancu, saj ne vemo, v kaj se vpletamo. Čeprav je imel park ogromno obiskovalcev, so mnogi, ki so celo vrgli pogled na plakat, hladnokrvno odhiteli mimo Cristiana. Nekateri niso opazili, da je otrok morda v težavah; še huje je, da so ga nekateri očitno prepoznali, a so raje odšli mimo.
Matteo in Diego video končata z naslednjo mislijo: "Smo preveč zaposleni sami s sabo ali smo preveč prestrašeni, da bi se vpletli v življenja neznancev?" Čeprav običajno snemata bolj lahkotne prispevke, sta povedala, da upata, da bosta s tem eksperimentom vsaj komu odprla oči in ga prepričala, da premaga svoj strah in poskuša pomagati tudi ljudem, ki jih ne pozna. manj

Skrita kamera ogledov 776 dodan 03. 10. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev