kategorije

NEMOJTE SE ZAFRKAVATI !!!

Koronastatistika je iz dneva v dan slabša. Porastu števila novih okužb že sledi tudi polnjenje bolnišničnih oddelkov s covidnimi pacienti. Danes bolnišnično pomoč potrebuje 217 ljudi, od tega 45 intenzivno pomoč. Večina se jih zdravi v UKC Ljubljana, od koder prihaja tudi podatek o starosti najmlajšega pacienta. V UKC Ljubljana je bilo danes zjutraj hospitaliziranih 69 oseb na covidnih oddelkih, med njimi 19 na enotah intenzivne terapije (dve osebi na ginekološki kliniki). Povprečna starost hospitaliziranih na oddelkih je 60 let, na ... več Koronastatistika je iz dneva v dan slabša. Porastu števila novih okužb že sledi tudi polnjenje bolnišničnih oddelkov s covidnimi pacienti. Danes bolnišnično pomoč potrebuje 217 ljudi, od tega 45 intenzivno pomoč. Večina se jih zdravi v UKC Ljubljana, od koder prihaja tudi podatek o starosti najmlajšega pacienta.


V UKC Ljubljana je bilo danes zjutraj hospitaliziranih 69 oseb na covidnih oddelkih, med njimi 19 na enotah intenzivne terapije (dve osebi na ginekološki kliniki). Povprečna starost hospitaliziranih na oddelkih je 60 let, na enotah intenzivne terapije 61 let (nista upoštevani porodnici na ginekologiji, ki sta stari 41 in 42 let). Najmlajši bolnik na oddelku ima 25 let, v enoti intenzivne terapije pa 24.

Po podatkih vlade je najmlajši covidni bolnik v državi, ki potrebuje bolnišnično zdravljenje, star 19 let.


Oba mlada bolnika necepljena

Matjaž Jereb, vodja oddelka intenzivne terapije na Infekcijski kliniki, je opozoril, da bolnišnično obravnavo potrebujejo vse mlajši posamezniki. Povprečna starost na intenzivnem oddelku je precej nižja kot v prejšnih valovih; danes je 55 let, v prvem valu je bila 68 let, v drugem valu 70 let, v tretjem valu 64 let.

»Nihče ni varen pred okužbo, še posebej necepljena populacija. Najmlajši bolnik povsem brez pridruženih kroničnih bolezni na navadnem oddelku je star 27 let,« je povedal Jereb. Najmlajša hospitalizirana bolnika na navadnem in intenzivnem oddelku sta oba necepljena. Virusa je v populaciji veliko, zato nezaščiteni pogosteje zbolevajo, teh pa je več med mlajšo populacijo. Cepljenje po njegovem ščiti pred kritičnim potekom bolezni, pred smrtjo. Od 18 bolnikov na intenzivni terapiji sta samo dva popolnoma cepljenja. Oba imata sočasne kronične bolezni, eden tudi hudo imunsko pomankljivost.


»Otroci zbolevajo redkeje, posamezni otroci pa potrebujejo bolnišnično zdravljenje,« je še pojasnil Jereb. dejal je, da so pripravljeni na dodatni sprejem bolnikov, da pa to ne bo šlo v nedogled, ne da bi trpeli drugi oddelki, saj je število kadra omejeno.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
slićna situacija je i u okolnom susjedstvu ... manj

Znanje ogledov 39 dodan 06. 09. 2021

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Hiter seznam

Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev