kategorije

Neverjetna zgodba: Sedem otrok padlo v ledeno mrzlo morje, po več urah so jih vse oživeli

Britanska medijska hiša BBC je predvajala dokumentarni film z naslovom "Življenje po smrti: Kako je sedem otrok vstalo od mrtvih", govori pa o otrocih, ki so preživeli klinično smrt. Gre za zgodbo, ki se je zgodila leta 2011 na Danskem. Šolski izlet se je sprevrgel v pravo moro, ko se je čoln prevrnil v ledenem morju, nato pa so otroci, ki so že bili klinično mrtvi, spet oživeli. Njihova srca niso bila nekaj ur, nato pa je vseh sedem otrok preživelo. Gre za najštevilčnejši znan primer, da so klinično mrtvi spet oživeli. Dva med njimi ... več Britanska medijska hiša BBC je predvajala dokumentarni film z naslovom "Življenje po smrti: Kako je sedem otrok vstalo od mrtvih", govori pa o otrocih, ki so preživeli klinično smrt. Gre za zgodbo, ki se je zgodila leta 2011 na Danskem. Šolski izlet se je sprevrgel v pravo moro, ko se je čoln prevrnil v ledenem morju, nato pa so otroci, ki so že bili klinično mrtvi, spet oživeli.
Njihova srca niso bila nekaj ur, nato pa je vseh sedem otrok preživelo. Gre za najštevilčnejši znan primer, da so klinično mrtvi spet oživeli. Dva med njimi sta zdaj spregovorila za BBC.
Ena je Katrine, ki je zdaj že v dvajsetih letih svojega življenja, drugi pa je Casper. Povedala sta, kaj se jima je zgodilo usodnega leta 2011, ko so otroci, ki so bili del večje skupine, padli v ledeno mrzlo vodo in umrli. Na pomoč jim je prihitel zdravnik Michael Jaegar Wanscher. "Bili so hladni, bili so ledeno hladni. Vendar vemo, da lahko tako hladne, kot so bili oni, oživimo. So mrtvi, a v resnici niso mrvi. Še so imeli možnosti," je pojasnil.
Podhladitev je otrokom ustavila srce, hkrati pa je upočasnila tudi njihove metabolizme in njihovi organi so se lahko še ogreli in spet začeli delovati. "V tem trenutku smo si za cilj zadali, da njihovo kri vsakih deset minut ogrejemo za eno stopinjo," dodaja Wanscher. Casper je počasi okreval, srce pa mu je začelo biti, ko je imelo telo okoli 26 stopinj Celzija. Takrat so glavno pozornost posvetili možganom. Ni bilo jasno, ali si bodo lahko popolnoma opomogli. K sreči zdravniki niso odkrili nepravilnega delovanja, kar je bilo pravzaprav neverjetno. "To je najštevilčnejša podhladitev, pri kateri so ljudje naenkrat oživeli in to s stoodstotnim preživetjem," je zaključil danski zdravnik.

Vir - vecer.com manj

Nenavadno ogledov 139 dodan 16. 12. 2019

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev