kategorije

o diplomi u BiH ...

Sebija Izetbegović je pokazala uvjerenje o magistarskom radu. Ona je na svom Facebook profilu objavila sliku uvjerenja o položenim ispitima i ispunjenju ostalih obaveza na postdiplomskom studiju iz Osnova medicinskih istraživanja - eksperimentalna medicina Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Vezani članci: "Uvjerenje se izdaje u svrhu prijave na konkurs", navodi se u dokumentu iz 5. juna 1996. godine kojeg je potpisao Nedžad Mulabegović, tadašnji dekan Medicinskog fakulteta. Pored uvjerenja, Izetbegović je priložila i rješenje kojim se ... več Sebija Izetbegović je pokazala uvjerenje o magistarskom radu. Ona je na svom Facebook profilu objavila sliku uvjerenja o položenim ispitima i ispunjenju ostalih obaveza na postdiplomskom studiju iz Osnova medicinskih istraživanja - eksperimentalna medicina Medicinskog fakulteta u Sarajevu.
Vezani članci:

"Uvjerenje se izdaje u svrhu prijave na konkurs", navodi se u dokumentu iz 5. juna 1996. godine kojeg je potpisao Nedžad Mulabegović, tadašnji dekan Medicinskog fakulteta.

Pored uvjerenja, Izetbegović je priložila i rješenje kojim se odobrava pristup informacijama po njenom zahtjevu, u kojem stoji da od 1.097 studenata postdiplomskog studija Univerziteta u Sarajevu - Medicinskog fakulteta, koji su uvedeni u matičnu knjigu magistranata, njih 510 nije podiglo diplomu magistra medicinskih nauka.

Zašto, nije navedeno, dok Izetbegović u opisu ove objave objašnjava kako fakultet nije odštampao diplome niti pozvao studente da ih preuzmu. Umjesto toga, fakultet je izdao uvjerenje o položenom magistarskom ispitu koje je magistrima bilo dovoljno i važilo je kao diploma.

Podsjećamo, Senat Univerziteta u Sarajevu 7. marta je donio odluku o oduzimanju magistarske diplome direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović.

A rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj je potpisao rješenje kojim se poništava upis u matičnu knjigu magistranata na ime Izetbegović dr. Sebija.

Podsjećamo, već sedmicama traje takoreći "gungula" oko školovanja direktorice KCUS-a.

Mi smo danas pitali Sarajlije šta misle o ovoj cjelokupnoj situaciji manj

Ljudje ogledov 43 dodan 16. 03. 2023

Komentarji 1

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev