kategorije

otac i kčerka spremaju večeru

Roditelji mnoge stvari rade zajedno sa svojom djecom i na taj način produbljuju odnos sa njima. Kada je ova mama čula kako njen suprug i kćerka prave ručak u kuhinji, odlučila je da ih posjeti i snimi kamerom, kako bi napravila uspomenu Međutim, kad je ušla u kuhinju, vidjela je kako se oni nisu fokusirali na obrok Uzela je kameru i snimila ovu scenu koju je odmah objavila na Facebooku. “Kada tata voli svoju kćer i pokazuje svoju ljubav, ona neće tražiti ljubav izvan ova četiri zida”, napisala je ... več Roditelji mnoge stvari rade zajedno sa svojom djecom i na taj način produbljuju odnos sa njima.

Kada je ova mama čula kako njen suprug i kćerka prave ručak u kuhinji, odlučila je da ih posjeti i snimi kamerom, kako bi napravila uspomenu

Međutim, kad je ušla u kuhinju, vidjela je kako se oni nisu fokusirali na obrok

Uzela je kameru i snimila ovu scenu koju je odmah objavila na Facebooku.

Kada tata voli svoju kćer i pokazuje svoju ljubav, ona neće tražiti ljubav izvan ova četiri zida”, napisala je ona.

.................................................................................................................................................................................
Kako bi imali dobar odnos sa svojim djetetom, svaki roditelj treba poštovati takozvano pravilo od tri minute.


Pojednostavljeno gledajući, treba nam oko 30 minuta da napravimo večeru, 15 minuta da im čitamo knjigu, i samo trenutak da ih poljubimo za laku noć.


Međutim, prema mišljenju stručnjaka postoje 3 minute koje mogu biti najvažnije u toku dana.

Psihologinja Nataliya Sirotich objasnila je pravilo od tri minute i prema njoj, ako slijedite ovo pravilo, imat ćete povjerenje djeteta čak i kada su tinejdžeri.

PRAVILO OD 3 MINUTE

Ovo pravilo kaže da svakodnevno morate zagrliti dijete i pričati sa njim kao da se dugo niste vijdeli. Važno je da budete na istoj razini kao i djetetove oči i provedete 3 minute u razgovoru sa njima i pitati ih šta se dešavalo dok niste bili tu.

Posebno je bitno da ovo pravilo slijedite kada pokupite dijete iz vrtića, škole ili kad se vratite kući s posla.

ZAŠTO JE TO BITNO?

Prema psihologu, u prvih nekoliko minuta nakon što vidite svoje dijete, oni će vam reći sve informacije kojih se mogu sjetiti.

Posljedice zanemarivanja pravila od 3 minute mogu varirati ovisno o djetetu. Neko ko nema priliku sve pričati roditeljima kada to mogu, neće govoriti o nekim važnim stvarima poslije, neke činjenice neće izgledati dovoljno važne da čak i razgovaraju o njima.

U ovom slučaju roditelji bi mogli propustiti mnogo važnih stvari.


Važno je napomenuti da pravilo od 3 minute ne znači da biste trebali provoditi samo 3 minute dnevno sa svojim djetetom. To samo znači da morate provesti 3 minute s djetetom odmah nakon što ih vidite (nakon što se vrate iz škole, vrtića...), kako biste bili sigurni da ćete čuti sve što je njima bitno.

Također, da biste dosegnuli razinu potpunog razumijevanja s djetetom, slijedite ove preporuke psihologa:

Provedite malo vremena svaki dan kako biste radili nešto što vas i dijete zanima zajedno.
Neka vaša djeca shvate da ih slušate. Na primjer, možete ponoviti informacije koje ste čuli od svog djeteta kako biste bili sigurni da ste ispravno razumjeli sve.
Ne pokazujte lažno uzbuđenje.
Prisjetite se razgovora malo kasnije, obavijestite ih da se sjećate o čime razgovaraju o vama.
Izbjegavajte dugačke i beskorisne rasprave, čak i ako se radi o nečemu sasvim očito za vas. Samo recite svom djetetu: "U redu, shvaćam da se ne slažeš sa mnom." manj

Zabava ogledov 256 dodan 06. 08. 2018

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev