kategorije

par je začel teči v sedemdesetih letih

Športni par, ki je poročen 58 let, skupaj trenira trikrat na teden. Njihov urnik obsega dva teka na 4-5 milj in en dolg tek do 12 milj, ob koncu tedna pa uživata tudi v ležernih sprehodih. Eileen izvaja tudi treninge z utežmi z osebnim trenerjem dvakrat na teden, da izboljša moč, prožnost in ravnotežje. Tečejo skupaj z drugimi tekači v Dursley Running Clubu v Angliji. Nekateri člani kluba so 40 let mlajši, a pravijo, da se vedno počutijo dobrodošle in so obravnavane kot enakovredne. Eileen in John menita, da je njun hobi v veliko ... več Športni par, ki je poročen 58 let, skupaj trenira trikrat na teden.

Njihov urnik obsega dva teka na 4-5 milj in en dolg tek do 12 milj, ob koncu tedna pa uživata tudi v ležernih sprehodih.

Eileen izvaja tudi treninge z utežmi z osebnim trenerjem dvakrat na teden, da izboljša moč, prožnost in ravnotežje.

Tečejo skupaj z drugimi tekači v Dursley Running Clubu v Angliji.

Nekateri člani kluba so 40 let mlajši, a pravijo, da se vedno počutijo dobrodošle in so obravnavane kot enakovredne.

Eileen in John menita, da je njun hobi v veliko korist za njuno fizično in duševno počutje ter družbeno življenje, vendar priznavata, da mnogi njuni sodobniki mislijo, da so "nori".

Babica šestih otrok Eileen se je s športom prvič lotila leta 2014, stara 72 let, ko je začela teči s prijateljico, ki je trenirala za maraton. Kmalu zatem je John, upokojeni trgovec z žitom, začel s programom 'Kavč do 5K', ko je opazil, da je Eileen vse bolj kondicionirana in osvaja medalje na tekmovanjih.
par je začel teči v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja od leta 2018, Eileen se je udeležila štirih maratonov z osebnim rekordom 5 ur 21 minut na Londonskem maratonu 2021.


Zakonca Eileen Hieron (79) in John Hieron (85) vsak teden skupaj opravita dva teka na 4-5 milj in en dolg tek do 12 milj.
(Adam Hughes prek SWNS)
Na svetovnem prvenstvu starostne skupine Wanda v kategoriji od 75 do 79 let na Londonskem maratonu je osvojila šesto mesto, kar meni, da je njen 'največji dosežek v teku'.

John in Eileen sta se zdaj udeležila cestnih, trail in celo tekaških dogodkov v Angliji in drugih državah ter zaključila tedenske 5km Parkrun dogodke na lokacijah, vključno z Novo Zelandijo, Kalifornijo in Singapurjem ter Združenim kraljestvom.

Par se redno prostovoljno javi kot tekaški maršal na Wotton Parkrunu, da bi vračal skupnosti. John je bil prostovoljec več kot 80-krat....
"Bilo je čudovito, imeli smo čudovit dan."

Eileen je dodala: "To je bil Johnov osebni rekord za skupno 16 minut in šele njegova druga vožnja."

Odkar sta začela teči, sta oba prejela zlati medalji s strani amaterskega atletskega društva za zmago v svojih starostnih kategorijah na seriji dirk, ki so jih organizirali lokalno.

Par, starša 51-letnega Paula in 50-letne Sarah, ima šest vnukinj, starih od 15 do 22 let.

Svojo sposobnost, da ostanejo aktivni v 70. in 80. letih, menijo, da je blagoslov.

Eileen je dejala: »Z Johnom se zavedava, da imava srečo, da še vedno lahko tečemo in ostanemo aktivni, in upamo, da bomo to lahko počeli še leta.

»Očitno smo imeli zdravstvene težave, a sem tudi precej pozitivna oseba, kar se mi zdi pomembno.

»Naši prijatelji pravijo, da so zelo zadovoljni z nami.

"Vedno podpirajo naša prizadevanja in so prišli na virtualne dirke v zaprtih prostorih, da bi nas razveselili vzdolž ciljne črte."

Par, ki se je spoznal na plesu leta 1962, je razkril, da je šport vedno igral pomembno vlogo v njunem življenju.

John je rekel: »Srečanje z Eileen na tistem plesu in prošnja, naj zapleše z mano, so bile najpomembnejše tri sekunde v mojem življenju.

"Razlog za najin dolg zakon je v tem, da se podpirava v športu in na vseh drugih področjih našega življenja."

John je v zgodnjem življenju igral za ragbi klub in užival v golfu in kolesarskih dirkah 30 let do zgodnjih 70. let.

Medtem je Eileen igrala hokej in badminton ter uživala v sprehodih s prijatelji.

John je rekel: »Vsak od nas ima različne prednosti, ki se dopolnjujejo in vedno smo tam drug za drugega.

Eileen je dodala: »Oba sva iz družin, ki se že vse življenje zanimata za vsa področja športa, zato je bilo naravno, da smo bili še naprej aktivni v poznejših letih.

"Navdušenje v naju je tisto, kar naju ohranja," je dejala.

"In nočem sedeti in ne delati ničesar." manj

Ljudje ogledov 49 dodan 06. 05. 2022

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev