kategorije

Pošast iz Torina:restavrator po sto letih zbudil Fiatov 28-litrski motor

Namenjen je bil podiranju hitrostnih rekordov na kopnem. Angležu Duncanu Pittawayu je po sto letih uspelo restavrirati fiata S76, Pošast iz Torina iz časa pred prvo svetovno vojno, ki je imel kar 28,5-litrski motor in skoraj 300 "konjev".Več kot 28 litrov delovne prostornine, skoraj 300 "konjev" in le štirje valji Fiata S76, ki se ga je prijel vzdevek Pošast iz Torina, so izdelali leta 1910. Z njim so hoteli doseči nov hitrostni rekord na kopnem, ki ga je takrat držal Blitzen-Benz. Naredili so le dva primerka avtomobila, s katerim so v ... več Namenjen je bil podiranju hitrostnih rekordov na kopnem.
Angležu Duncanu Pittawayu je po sto letih uspelo restavrirati fiata S76, Pošast iz Torina iz časa pred prvo svetovno vojno, ki je imel kar 28,5-litrski motor in skoraj 300 "konjev".Več kot 28 litrov delovne prostornine, skoraj 300 "konjev" in le štirje valji
Fiata S76, ki se ga je prijel vzdevek Pošast iz Torina, so izdelali leta 1910. Z njim so hoteli doseči nov hitrostni rekord na kopnem, ki ga je takrat držal Blitzen-Benz. Naredili so le dva primerka avtomobila, s katerim so v Brooklandsu že leta 1911 vozili s hitrostjo 200 kilometrov na uro, leto pozneje na Long Islandu pa že 290 kilometrov na uro.

Spomnimo, to je bilo pred več ko sto leti, ko je Fiatov motor s prostornino neverjetnih 28,5-litra že imel skoraj 300 "konjev", pri tem pa je imel motor le štiri valje.
Iz edinih dveh izdelanih vozil je naredil enega
Anglež Duncan Pittaway je v Avstraliji našel ostanke ene od dveh izdelanih šasij in po vztrajnem restavratorskem delu mu jo je uspelo združiti z motorjem iz edinega preostalega vozila. Iz dveh izdelanih S76 je Pittaway izdelal eno vozilo, ki je po sto letih oživelo in z resnično gromkim zvokom spomnilo na pionirje avtomobilizma iz časa pred prvo svetovno vojno. manj

Nenavadno ogledov 334 dodan 03. 12. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev