kategorije

Potem ko je Todorić zagledal TV kamere, se je pognal v dir

Novinarji hrvaške televizije so sredi Londona prestregli nekdanjega lastnika in šefa koncerna Agrokor Ivico Todorića. Le-ta je, potem ko je zagledal televizijske kamere, stekel čez cesto in začel bežati. »V zelo dobri formi je,« je dogodek komentirala novinarka hrvaške javne televizije.Todorić se je, potem ko je Hrvaška zanj izdala evropski priporni nalog, v torek predal policiji v Londonu, kjer so mu v skladu z evropskim pripornim nalogom odvzeli prostost. Nato so ga po plačilu 100.000 funtov varščine izpustili na prostost, tako da se bo ... več Novinarji hrvaške televizije so sredi Londona prestregli nekdanjega lastnika in šefa koncerna Agrokor Ivico Todorića. Le-ta je, potem ko je zagledal televizijske kamere, stekel čez cesto in začel bežati. »V zelo dobri formi je,« je dogodek komentirala novinarka hrvaške javne televizije.Todorić se je, potem ko je Hrvaška zanj izdala evropski priporni nalog, v torek predal policiji v Londonu, kjer so mu v skladu z evropskim pripornim nalogom odvzeli prostost. Nato so ga po plačilu 100.000 funtov varščine izpustili na prostost, tako da se bo lahko branil s prostosti. Londonsko sodišče je obravnavo v primeru Todorić napovedalo za april prihodnje leto.Todorić je osumljen kaznivih dejanj zlorabe položaja pri gospodarskem poslovanju, kršenja obveznosti pri vodenju poslovnih knjig in ponarejanja listin.Ovadba proti nekdanjemu predsedniku uprave in lastniku hrvaškega koncerna Agrokor Ivici Todoriću razkriva, da naj bi si med letoma 2006 in 2017, ko je vodil koncern, pridobil 173 milijonov evrov nezakonite
premoženjske korist. Sodišče je na predlog zagrebškega tožilstva že zavarovalo njegovo premoženje na Hrvaškem. Zamrznili so mu 25-odstotni delež Kulmerovih dvorov, vile s posestvom na obrobju Zagreba, nepremičnine v rodnem Ivanič Gradu, Kutini in Čazmi na Hrvaškem, delež v hrvaškem podjetju Agrokor Projekti, prek katerega Todorić še vedno obvladuje lastništvo Agrokorja in katerega nominalna vrednost je 5,32 milijarde kun (715 milijonov evrov), ter denarna sredstva na računih pri Addiko banki, Zagrebački banki in Kreditni banki Zagreb.


Vir - dnevnik.si manj

Razno ogledov 167 dodan 09. 11. 2017

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
Garlic
3 leta nazaj

Eh. Tu se ponavlja zgodba, ki jo poznamo tudi iz Slovenije.
Namerno razbijanje države, da se je omogočilo krajo. Jug je bil še toliko "pameten", da so se med sabo tudi klali. In to zares klali.
Prenos podjetji na borzo je omogočil mrhovinarjem napihovanje borznega balona. Mrhovinarji so si medsebojno so si prodajali po 3 delnice, in jih pri vsaki prodaji dražili, da je vrednost podjetji zrastla preko vseh meja.
Mrhovinarji so potem take bedake kot je Todorič, Bavčar, Kordež, Šrot, Janković .. prepričali, da kupijo ta prenapihnjena podjetja. Banke so jim kredite dobesedno VSILILE. Delnice, ki so bile pridobljene s privatizacijo in špekulacijami so na ta način postale REALEN DENAR. Ta denar je romal v tujino. To je bila dejanska kraja. Ta denar je poniknil, ni ga več mogoče dobiti nazaj.
Kar pa si je Todorič privoščil, mu lahko danes poberejo. Država zaradi tega ni na izgubi. Čeprav tega zgleda veliko, je to le popolnoma nepomemben drobižek, v primerjavi z glavnino pobeglega denarja.
Zgodba se pri nas še vedno dogaja. Ljubljanske banke nočejo prodati, ker se iz nje napaja omrežje mrhovinarjev.
Gozdovi so že pripravljeni na novo razgrabitev,.......

Temida1959
Temida19593 leta nazaj

Hvala, nimam kaj dodati. Žal je tako. No, ja - vsakega bo kljub temu čakal bridek konec. Meni se ni treba bati za življenje in dati 900 €/ uro za odvetnika kot on in njemu podobni. Sicer pa škoda se je ubadati z njimi....Vsi so enaki in zanikajo krivdo, navadnim državljanom pa za drobiž rubijo hiše....

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Hiter seznam

Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev