kategorije

Potresna ispovijest djevojčice, žrtve oca pedofila

Dodatan udarac uništenom djetinjstvu zadalo joj hrvatsko pravosuđe. RTL danas, 17. 2. 2018. Sve se odvijalo u njegovom stanu, jer je otac bio rastavljen od majke. Sada s majkom prolazi pravosudnu bitku, a pomoć su potražile u udruzi Lavice. Sa samo 8 godina bila je žrtva seksualnog iskorištavanja od strane vlastitog oca. Nakon što je to otkrila majci - prijavili su ga policiji, počelo mu je suđenje. Dobio je dvije godine zatvora, ali je presuda pala zbog proceduralne pogreške. Da stvar bude gora, djevojčica je ponovno morala na ... več Dodatan udarac uništenom djetinjstvu zadalo joj hrvatsko pravosuđe.

RTL danas, 17. 2. 2018.

Sve se odvijalo u njegovom stanu, jer je otac bio rastavljen od majke. Sada s majkom prolazi pravosudnu bitku, a pomoć su potražile u udruzi Lavice.


Sa samo 8 godina bila je žrtva seksualnog iskorištavanja od strane vlastitog oca. Nakon što je to otkrila majci - prijavili su ga policiji, počelo mu je suđenje. Dobio je dvije godine zatvora, ali je presuda pala zbog proceduralne pogreške. Da stvar bude gora, djevojčica je ponovno morala na sud, ponovno prepričavati sve detalje, pa je ogorčena povukla iskaz. I on je oslobođen. Ali, sada kreće novo - treće suđenje - gdje će opet morati na sud - pričati sve ispočetka. Razumljivo djevojčici smo morali zaštiti identitet, ali ovo što će vam ona ispričati uistinu je šokantno.


Jedno vrijeme je šutjela. Otac je govorio da je to normalno. Da to prolaze sva djeca. Bila je curica. Samo osam godina stara.

"Mislila sam da je to u redu bilo šta je napravio. I kada mi je mama objasnila da to nije u redu i da se to uopće ne događa i da se to nije smjelo dogoditi, onda mi je tek bilo jasno što se to stvarno dogodilo", ispričala nam je žrtva seksualnog iskorištavanja.

Sve se odvijalo u njegovom stanu, jer je otac bio rastavljen od majke.

Jesi li to odmah na početku nekom rekla?
"Ne, nakon mjesec dana sam rekla mami.

I, što je onda bilo?
"Mama je bila šokirana, to je bilo negdje u gradu, tad sam ja njoj prvi put rekla, i onda smo nakon toga otišli u policijsku stanicu".


Odmah ste ga prijavili?
"Da".


Otac je završio 10 mjeseci u pritvoru. Dobio je 2 godine zatvora zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Ali, presuda je pala iz proceduralnih razloga, pa je ona morala ponovno na sud. Po drugi put pričati ružne detalje.

"Bilo mi je dosta da mene stalno ispituje o tome, i ja sam samo rekla da se to nije ništa dogodilo, da ja sama zaboravim šta je to bilo".

Sada je situacija takva da ide treće suđenje, ti ćeš ponovno na sud, ponovno ćeš morati ispričati sve te detalje, hoće li ti biti teško?

"Možda malo. Jer koliko puta vi to ponavljate jednostavno pričate to kao da je svakodnevica. Jednostavno se pomirite s tim šta se dogodilo".

Sada s majkom prolazi pravosudnu bitku.

Jeste li vi do tad uopće išta posumnjali? Odnosno kakva je bila vaša reakcija?

"Nisam posumnjala, ne bi mi takvo što palo na pamet, dosta sam se šokirala, al je ona meni malo po malo pričala", rekla nam je majka zlostavljanog djeteta.

Što je najgore, ni danas 5 godina od toga - sudskog epiloga nema.

"Kad čujete takve priče, pomislite: događa se to, ali ne meni. Onda kad se to vama dogodi, shvatite da se to može bilo kome dogoditi. I tek onda shvatite koliko je to strašno", kaže majka zlostavljanog djeteta.

I majka i kćer pomoć su potražile u udruzi Lavice.


"Ja se zaista nadam da će to dijete skupiti snage i da će progovoriti o svemu i da će u svojoj glavi posložiti i sad ću ovo reći još jedanput i to je to. To je gotova priča", kazala je Anita Papa iz uduge.

O ružnim stvarima iz prošlosti ova djevojčica više ne razmišlja.

"Kakav ti imaš osjećaj danas prema njemu?
"Pa mislim da ga vidim, vjerojatno se ne bi obraćala, nego pokušavala da on mene uopće ne vidi, tako nešto".


Je li te pokušao kontaktirati nakon toga?
"Ne".


Uopće? Nijednom te nije nazvao? Ni poslao poruku?
"Ne",


Silom prilika, ova curica odrasla je preko noći. Ukradenog djetinjstva. Bez igara koje su imale njezine vršnjakinje - s 13 godina, ali mislima - znatno znatno starija. manj

Ljudje ogledov 415 dodan 18. 02. 2018

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev