kategorije

Požar in eksplozije v hrvaški vojašnici

Knin; 13. september 2011 - Območje bivše vojašnice v kraju Pađane pri Kninu je zajel požar, zaradi katerega je hrvaška uprava za zaščito in reševanje sprožila evakuacijo prebivalstva z območja petih kilometrov okoli vojašnice. Požar je izbruhnil nekaj čez 17. uro, razširil pa se je tudi na vojaški objekt, v katerem so skladišča streliva in goriva. Gost dim se že več ur vali stotine metrov visoko, z območja največje ogroženosti pa so evakuirali 120 ljudi. Z območja, ki ga je zajel požar je slišati detonacije streliva, ki je ostalo na ... več Knin; 13. september 2011 - Območje bivše vojašnice v kraju Pađane pri Kninu je zajel požar, zaradi katerega je hrvaška uprava za zaščito in reševanje sprožila evakuacijo prebivalstva z območja petih kilometrov okoli vojašnice.

Požar je izbruhnil nekaj čez 17. uro, razširil pa se je tudi na vojaški objekt, v katerem so skladišča streliva in goriva. Gost dim se že več ur vali stotine metrov visoko, z območja največje ogroženosti pa so evakuirali 120 ljudi.

Z območja, ki ga je zajel požar je slišati detonacije streliva, ki je ostalo na območju še od vojne, medtem ko je dim možno videti tudi z več deset kilometrov razdalje, poročajo hrvaški mediji. Spletni portal Nove TV piše, da grozi nevarnost velike eksplozije, ker naj bi v vojašnici "Stara straža" hranili tudi letalske bombe ter neznano količino goriva.


Iz hrvaške uprave za zaščito in reševanje so še sporočili, da po prvih informacijah s kraja nesreče nihče ni ranjen, sicer pa da so zaradi nevarnosti večjih eksplozij umaknili vse gasilske enote, vključno z gasilskimi letali. Požar je zajel tudi približno 1,5 hektarja trave in grmičevja.

Zaradi požara je zaprta državna cesta med Kninom in Gračcom, ustavili so tudi železniški promet.


Očividci poročajo, da je v ognju celotno okoliško pobočje. Zvok detonacij pa je podoben močnemu grmenju. Prav tako so močne detonacije številne tamkajšnje prebivalce spomnile na vojna leta, poročajo hrvaški mediji.


"Moj mož pomaga pri gašenju požara. Bojim se, da bi se požar še bolj razplamtel ter da bi katastrofa terjala smrtne žrtve," je za spletno stran 24sata potožila bralka. "Po telefonu mi je dejal, da je na območju vojašnice pravi kaos," je še dejala ter dodala, da so v eni izmed tamkajšnjih šol prekinili pouk, saj so zaradi močnih detonacij popokala vsa šolska okna. Vir: siol.net manj

Razno ogledov 703 dodan 14. 09. 2011

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev