Pozitivne strani spora s partnerjem

Pogosti spori s partnerjem niso vedno znak nekompatibilnosti, ampak pokažejo, da bi morali več časa posvetiti medsebojni komunikaciji. Prepir sam po sebi ni negativna stvar, saj vam da priložnost, da poveste kako čutite, mislite in vas popelje do skupne rešitve. Katere so pozitivne strani prepira? Rešili boste problem. Najlažje je, da težavo prezrete in jo potisnete pod preprogo. Poskusite ga rešiti! Ni potrebe, da se prepiramo za vsako malenkost in za vsako nesoglasje, ampak za večje probleme in nesoglasja pa se je potrebno posvetovati s ... več Pogosti spori s partnerjem niso vedno znak nekompatibilnosti, ampak pokažejo, da bi morali več časa posvetiti medsebojni komunikaciji. Prepir sam po sebi ni negativna stvar, saj vam da priložnost, da poveste kako čutite, mislite in vas popelje do skupne rešitve. Katere so pozitivne strani prepira? Rešili boste problem. Najlažje je, da težavo prezrete in jo potisnete pod preprogo. Poskusite ga rešiti! Ni potrebe, da se prepiramo za vsako malenkost in za vsako nesoglasje, ampak za večje probleme in nesoglasja pa se je potrebno posvetovati s svojim partnerjem in deliti pogled na situacijo. Čeprav včasih partnerju ne bo všeč kar sliši, boste vsaj imeli priložnost izraziti svoje mnenje in stališče. Nekaj se boste naučili. Če boste poslušali partnerja med prepirom, namesto da boste hoteli uresničiti samo svoje zahteve, lahko spremenite veliko stvari v svoji zvezi; kaj partnerja moti, kaj si želi, česa si ne želi in kakšna so njegova čustva. zadržite se sarkazma. Našli boste kompromis. Vzrok spora je največkrat nestrinjanje, temelj dobre veze pa je kompromis. Vsak prepir služi kot priložnost, da oba partnerja jasno in glasno povesta, kaj ju moti, v čem je problem, z aktivnim poslušanjem drug drugega pa lahko prideta do kompromisa. Potrudite se in dobro argumentirajte problem, da pridete do racionalne rešitve in kompromisa.

Rešili boste problem. Najlažje je, da težavo prezrete in jo potisnete pod preprogo. Poskusite ga rešiti! Ni potrebe, da se prepiramo za vsako malenkost in za vsako nesoglasje, ampak za večje probleme in nesoglasja pa se je potrebno posvetovati s svojim partnerjem in deliti pogled na situacijo. Čeprav včasih partnerju ne bo všeč kar sliši, boste vsaj imeli priložnost izraziti svoje mnenje in stališče.

Nekaj se boste naučili. Če boste poslušali partnerja med prepirom, namesto da boste hoteli uresničiti samo svoje zahteve, lahko spremenite veliko stvari v svoji zvezi; kaj partnerja moti, kaj si želi, česa si ne želi in kakšna so njegova čustva. zadržite se sarkazma.

Našli boste kompromis. Vzrok spora je največkrat nestrinjanje, temelj dobre veze pa je kompromis. Vsak prepir služi kot priložnost, da oba partnerja jasno in glasno povesta, kaj ju moti, v čem je problem, z aktivnim poslušanjem drug drugega pa lahko prideta do kompromisa. Potrudite se in dobro argumentirajte problem, da pridete do racionalne rešitve in kompromisa. manj

Ljudje ogledov 184 dodan 22. 11. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev