kategorije

Prava poslastica: prefinjen interier za dinamičnega moškega

Mlad, uspešen moški je želel stanovanje, v katerega bo z veseljem povabil prijatelje na okusen, domač obrok. V enoinpolsobnem stanovanju na obrobju Ljubljane, kjer je bival, mu nepraktična razporeditev prostorov tega ni omogočala: v ločeni kuhinji ni bilo prostora za družabni večer ob pripravi hrane; dnevni prostor ob vhodu je bil skromno naravno osvetljen; terasa pa je bila dostopna le skozi spalnico. Zato se je odločil za prenovo stanovanja, k sodelovanju pa povabil oblikovalke iz studia PROSTORNINA. Prenovo so začeli s premišljeno ... več Mlad, uspešen moški je želel stanovanje, v katerega bo z veseljem povabil prijatelje na okusen, domač obrok. V enoinpolsobnem stanovanju na obrobju Ljubljane, kjer je bival, mu nepraktična razporeditev prostorov tega ni omogočala: v ločeni kuhinji ni bilo prostora za družabni večer ob pripravi hrane; dnevni prostor ob vhodu je bil skromno naravno osvetljen; terasa pa je bila dostopna le skozi spalnico. Zato se je odločil za prenovo stanovanja, k sodelovanju pa povabil oblikovalke iz studia PROSTORNINA. Prenovo so začeli s premišljeno tlorisno prerazporeditvijo, ki maksimalno izkoristi danosti prostora. Spalnica se je umaknila v mirnejši in temnejši del stanovanja; dnevna soba in kuhinja pa sta se preselili svetel in odprt prostor ob terasi, ki je nastal z združitvijo dveh preostalih sob. Najtrši oreh prenove je bila posodobitev kopalnice, ki je bila v stanovanje vstavljena kot betonski ‘blok’: rušitvena dela, ki so se jih lotili v želji po optimizaciji prostora, so bila zato nepričakovano zahtevna. Središče doma je zavzela velika in udobna kuhinja. Črno-bela, geometrična, prostorna, elegantna; razdeljena na visoki niz ob steni in monolitni kuhinjski otok v sredi prostora. V otok se zažre še lesena jedilna miza, s čimer se celotni obred priprave in uživanja hrane združi na enem mestu. Poudarek nad mizo je po meri izdelano svetilo, ki nadaljuje kubično igro polnega in praznega ter črnega in belega. Poleg kuhinjsko-obedovalnega kotička je še udoben dnevni kot. Manjši kavč je usmerjen proti TV steni, opremljeni z igrivim knjižnim regalom. Tudi tu se nadaljujejo geometrične forme in materialna lestvica, ki smo jih prvič srečali v kuhinji.

Vir - tvambienti.si manj

Ljudje ogledov 38 dodan 01. 01. 2020

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezava



koda s predvajalnikom



Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijava



pozabljeno geslo včlanitev