kategorije

Predsednik Slovenije podprl družinski zakonik

Nagovor predsednika države dr. Danila Türka za vseslovensko srečanje za Družinski zakonik Spoštovane udeleženke in udeleženci vseslovenskega srečanja za Družinski zakonik, V Sloveniji bomo 25. marca odšli na referendum, kjer bomo odločali o podpori enemu od pomembnih zakonov -- zakonu, ki ureja družinska razmerja in ki postavlja v ospredje interese otrok. Otroci so najbolj ranljiva bitja, ki jih moramo kot družba zaščititi ter jim zagotoviti varno in skrbno družinsko okolje. Hkrati pa je Družinski zakonik odprt tudi za ljudi, ki ... več Nagovor predsednika države dr. Danila Türka za vseslovensko srečanje za Družinski zakonik

Spoštovane udeleženke in udeleženci vseslovenskega srečanja za Družinski zakonik,

V Sloveniji bomo 25. marca odšli na referendum, kjer bomo odločali o podpori enemu od pomembnih zakonov -- zakonu, ki ureja družinska razmerja in ki postavlja v ospredje interese otrok. Otroci so najbolj ranljiva bitja, ki jih moramo kot družba zaščititi ter jim zagotoviti varno in skrbno družinsko okolje.

Hkrati pa je Družinski zakonik odprt tudi za ljudi, ki živijo v drugačnih skupnostih in v njih skrbijo za otroke. Ti otroci živijo v Sloveniji, vendar danes niso enako zaščiteni kot otroci, ki živijo v tradicionalnih družinah.

Interes otrok mora biti naše prvo merilo in naša prva zahteva. To načelo je v Družinskem zakoniku dobro zagotovljeno. Načelo prve skrbi za otroka pa je tudi sprejeto v mednarodni Konvenciji o otrokovih pravicah, ki jo je ratificirala tudi Republika Slovenija in je torej del našega pravnega reda.

Spoštovane udeleženke in udeleženci srečanja,
Želim vam kvalitetno razpravo, ki bo osvetlila vse prednosti, ki jih prinaša Družinski zakonik, in jih predstavila širši javnosti. Sam pa si želim tudi, da bi se državljanke in državljani Republike Slovenije referenduma 25. marca udeležili v velikem številu in da bi podprli Družinski zakonik. Srečno!

dr. Danilo Türk
Predsednik Republike Slovenije manj

Ljudje ogledov 286 dodan 06. 03. 2012

Komentarji 5

če želiš komentirati, se
barbyz
barbyz8 let nazaj

glavno, da bo država (spet) vrgla stran 4 milijone, tokrat ne zarad nesposobnosti naše vlade, ampak zarad homofobičnih, versko-fanatičnih, krščanarstvu zapriseženih slovenčkov. zato pa je tko v naši državi, k jih je več k 3/4 hlapcev cerkvi, ta pa sam pere mozag.

orlek
orlek8 let nazaj

škoda denarja za take referendume !!!!!

ssvarun
8 let nazaj

Tale XXXL očitno misli da pedri rojevajo otroke ... iz zaradi tega bomo zapravili milijone za referendum ...

nanisimi
nanisimi8 let nazaj

denar za referendum bomo zapravili zaradi tebi podobnih... zato ker vam je treba vsako stvar narisat,če se ne bi začel bunit tud referenduma ne bi bilo... ni vse samo črno ali belo in tud men ne zgleda prav nč lepo,ko se dva moška ližeta pa kaj čem vsak živi kot mu paše...

najboljši mi je pa cerkveni del izgovorov: dva moška al pa dve ženske v zakonu to ne gre skup niti pod razno,da pa far nategne otroka to je pa vredu :/

nanisimi
nanisimi8 let nazaj

ssvarun 09. marec 2012 06:10
Oprosti, nisem vedel da si med njimi ? ODJEBIstalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev