kategorije

predsednik Vučić kukavica i izdajnik ... nije se potukao ...

“Mi juče nismo išli da se tučemo s predsednikom. Vodili smo računa da obezbeđenje ne pomisli da smo agresivni prema njemu, ali verbalni sukob je bio velikog inteziteta, bilo je vrlo napeto i zbog toga smo imali osećaj da bi moglo doći do opšte tuče”, rekao je gostujući u emisiji “Probudi se”, advokat i Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, Vladimir Gajić. On je rekao da je povod njihovog dolaska bio poziv koji je u četvrtak Vučić uputio predstavnicima Narodne stranke(Vuku Jeremiću, Miroslavu Aleksiću, Borivoju Boroviću, Borislavu ... več “Mi juče nismo išli da se tučemo s predsednikom. Vodili smo računa da obezbeđenje ne pomisli da smo agresivni prema njemu, ali verbalni sukob je bio velikog inteziteta, bilo je vrlo napeto i zbog toga smo imali osećaj da bi moglo doći do opšte tuče”, rekao je gostujući u emisiji “Probudi se”, advokat i Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, Vladimir Gajić.


On je rekao da je povod njihovog dolaska bio poziv koji je u četvrtak Vučić uputio predstavnicima Narodne stranke(Vuku Jeremiću, Miroslavu Aleksiću, Borivoju Boroviću, Borislavu Novakoviću i njemu). Podsetimo, šef srpske države je tada rekao da je spreman da izađe sam na kraj sa petoricom članova Narodne, poručujući im da dođu da linčiju njega, ukoliko, kako je naveo, smeju.

“Hteli smo da dođemo i da ga pitamo da li je moguće da on u toj meri degradira instituciju šefa države i da se tako ophodi prema građanima, opoziciji i svojim političkim protivnicima. Zamislite koliko je to bizarno kad predsednik preti i izaziva opoziciju na dvoboj, odnosno kad ljudi vide kakvu neuravnoteženu osobu Srbija ima na čelu države”, rekao je Gajić.

Prema njegovim rečima, pre dolaska u na Andrićev venac, on i ostali članovi Narodne stranke imali su u vidu nekoliko potencijalnih scenarija.

“Bilo je najvažnije to što smo uspeli da sakrijemo informaciju da ćemo se pojaviti sutra u Predsedništvu. To je bila ključna stvar. Mi smo ušli na službeni ulaz, koji je inače predviđen za građane i niko za tu posetu nije znao. Nakon što su nas pripadnici obezbeđenja legitimisali, oni su obavestili predsednika da smo mi došli na njegov poziv. Oni su nas pitali zašto smo došli i da li imamo zakazano, a mi smo odgovorili da nas je Vučić pozvao poimence. Tu smo nas četvorica od petorice prozvanih i oni su krajnje profesionalno postupili”, objšanjava Gajić i ističe da je Vučićeva reakcija usledila par minuta po njihovom dolasku.

“On se lično pojavio i bio je vidno iznerviran. Predsednik je izleteo kroz jedan hodnik u prizemlju, prošao kroz bezbednosna vrata. Tu je ostao zajedno sa nama i dva pripadnika svog obezbeđenja koji su imali mesta da stanu u taj antre. Bilo je iza još nekoliko njih. On se uneo Vuku Jeremiću u lice i počeo sa vređanjem, psovanjem. Bio je to jedan vrlo oštar verbalni duel. Vučić se ponašao u skladu sa svojim nevaspitanjem, Jeremić mu nije uputio nijednu ružnu reč. Mi ostali smo pokušavali da mu se obratimo, ja sam dva puta pokušao da mu skrenem pažnju da nema smisla da tako razgovaramo. Međutim, on je nastavio sa kafanskim vređanjem. U nekoj kafani kad muškarci započnu sa takvim vređanjem iza toga sledi opšta tuča”, opisuje on.

Gajić je kazao da su oni bili svesni da je Vučić, kao predsednik države pod zaštitom i da uopšte nisu pomišljali da uđu u takvu vrstu sukoba sa njim.

“Nismo došli da se tučemo s predsednikom. Vodili smo računa da obezbeđenje ne pomisli da smo agresivni prema predsedniku, ali verbalni sukob je bio velikog inteziteta. U jednom trenutku je jedan od pripadnika njegovog obezbeđenja rekao Vučiću: ‘Predsedniče, odmaknite se malo od čoveka’. Na to on je rekao Vuku Jeremiću da mu smrdi iz usta, a on mu je odgovorio da ja baraba nevaspitana. Mi nikad nismo imali takvog primitivca na vlasti. Taj sukob je trajao nekoliko minuta, bilo je vrlo napeto i imali smo osećaj da će doći do neke opšte tuče”, naglašava gost emisije “Probudi se” dodajući da je nakon toga Vučić poručio da više ne želi da razgovara sa njim i da se okrenuo i otišao.

Jeremić mu je rekao: ‘Gde bežiš, izdajniče’. To ga je iznervirao, pa se vratio. Onda je nastavio sukob sa Miroslavom Aleksićem, potpredsednikom Narodne stranke. Aleksić mu je rekao da neće ni on, kao ni njegov brat, izbeći odgovornost za Jovanjicu“, rekao je Gajić i dodao da je jasno da je Vučić najobičnija kukavica.

„Mi njega tretiramo kao sve radikale, odnosno kao najobičnije kukavice. On je samo na priči važan i hrabar. Prvo, predsednik države uopšte ne bi trebao da ima te osobine. Nismo mi u ratu pa da je potrebno da šef države bude hrabar. Trebalo bi da bude pametan, racionalan i odgovoran, a to su sve osobine koje on nema“, zaključio je Gajić. manj

Televizija ogledov 170 dodan 30. 06. 2021

Komentarji 2

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev