kategorije

Pretep na filozofski fakulteti

Vse to je razvidno iz posnetka, ki je dostopen na spletnem portalu Youtube, pravi Aleš. Opisuje, da so varnostniki študente sprva le opazovali, nato so jih prosili, naj hitro opravijo, kasneje opozorili, naj ne bodo preglasni v svojem skandiranju in naj ne motijo študijskega procesa, nato so jim poskušali preprečiti prehod iz 2. v 3. nadstropje in nazadnje, ko so se študenti vendarle prebili mimo njih, postali nasilni. Precej silovito sem udaril ob tla. Sploh nisem vedel, kaj se je zgodilo, tako sem bil presenečen, opisuje Aleš. Ko sem ... več Vse to je razvidno iz posnetka, ki je dostopen na spletnem portalu Youtube, pravi Aleš. Opisuje, da so varnostniki študente sprva le opazovali, nato so jih prosili, naj hitro opravijo, kasneje opozorili, naj ne bodo preglasni v svojem skandiranju in naj ne motijo študijskega procesa, nato so jim poskušali preprečiti prehod iz 2. v 3. nadstropje in nazadnje, ko so se študenti vendarle prebili mimo njih, postali nasilni.
Precej silovito sem udaril ob tla. Sploh nisem vedel, kaj se je zgodilo, tako sem bil presenečen, opisuje Aleš. Ko sem se končno pobral s tal, je bil varnostnik zelo besen, gledal me je v obraz in mislil sem, da me bo udaril," opisuje. Nekaj dni kasneje so ga pred ljubljansko borzo, ki je takrat postajala Boj Za, poiskali policisti in popisali ter pojasnili, da so se oglasili zaradi incidenta, ki se je zgodil pred nekaj dnevi na fakulteti. "Šlo je za miren protest z vzklikanjem nekaterih gesel. Fakulteta je namreč še vedno avtonomen prostor, kjer je izražanje različnih mnenj dovoljeno, celo dobrodošlo," pravi Aleš.

Študent naj bi omenjeni prekršek po tolmačenju policije storil, ker ni ravnal v skladu z navodili varnostnikov, ki naj bi mu prepovedali zadrževanje na fakulteti, pri čemer Aleš zanika, da bi mu kdo tisti dan to sploh prepovedal. Za tak prekršek je po zakonu o zasebnem varovanju zagrožena globa 200 evrov. manj

Ljudje ogledov 466 dodan 08. 12. 2011

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Hiter seznam

Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev