kategorije

Prihajajo športni čeveljci za performerje

Marina Abramović je znova ponudila okusno kost za glodanje vsem, ki ji očitajo zvezdništvo in skomercializiranost. Srbska zvezdnica, ki so ji na zadnji ArtReviewjevi lestvici najvplivnejših umetniških vipovcev dodelili enajsto mesto (najvišje med vsemi umetnicami, zaostala je le za kolegom Ai Weiweijem), je namreč za Adidas posnela repliko performansa Work/Relation (Delo/Odnos), ki ga je leta 1978 ustvarila s tedanjim partnerjem Ulayjem. No, z razliko, da njegovi protagonisti tokrat nastopajo ekskluzivno v obuvalih s tremi progami. Če ... več Marina Abramović je znova ponudila okusno kost za glodanje vsem, ki ji očitajo zvezdništvo in skomercializiranost. Srbska zvezdnica, ki so ji na zadnji ArtReviewjevi lestvici najvplivnejših umetniških vipovcev dodelili enajsto mesto (najvišje med vsemi umetnicami, zaostala je le za kolegom Ai Weiweijem), je namreč za Adidas posnela repliko performansa Work/Relation (Delo/Odnos), ki ga je leta 1978 ustvarila s tedanjim partnerjem Ulayjem.

No, z razliko, da njegovi protagonisti tokrat nastopajo ekskluzivno v obuvalih s tremi progami. Če si jih je nadela sama, se na videu niti ne vidi, se pa zato na haljah nastopajočih zelo dobro vidijo logotipi njenega novega ameriškega Marina Abramović Instituta ... Reklama je obojestranska.


Kot je znano, je Abramovićeva ob uspešnem zbiranju sredstev za ta inštitut v zadnjem času polnila medije predvsem s sodelovanji z zvezdniki tipa Lady Gaga, James Franco ali Jay Z, pravkar pa odmeva tudi njen performans 512 ur v londonski Serpentine Gallery, v kateri razen nje same in obiskovalcev, s katerimi vstopa v odnose, ni ničesar. A njene najaktualnejše reklamne poteze ob svetovnem nogometnem prvenstvu po pisanju spletnega Artneta mnogi ne morejo doumeti manj

Reklame ogledov 220 dodan 11. 07. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev