kategorije

Ravnatelj stopil v bran žrtvam in opogumil poslušalce, da so delili svoje zgodbe o spolnem nasilju

Po Sloveniji se je kot vihar razplamtela zgodba o nekdanjem ravnatelju Osnovne šole Prule, Dušanu Mercu in sojenju, ki trenutno poteka na sodišču v Ljubljani. Obtožujejo ga nevestnega dela, ker je leta 2013 dvema osnovnošolcema prepovedal vstop v šolo in jima onemogočil izobraževanje. Učenca sta namreč spolno napadla dve učenki, zato je ravnatelj ukrepal. V Denis Avdić Showu so se spraševali ali imamo v Sloveniji sistem, ki ščiti žrtve ali sistem, ki stoji na strani storilcev? Ravnatelj Merc je prišel v studio Radia 1 in povedal svojo ... več Po Sloveniji se je kot vihar razplamtela zgodba o nekdanjem ravnatelju Osnovne šole Prule, Dušanu Mercu in sojenju, ki trenutno poteka na sodišču v Ljubljani. Obtožujejo ga nevestnega dela, ker je leta 2013 dvema osnovnošolcema prepovedal vstop v šolo in jima onemogočil izobraževanje. Učenca sta namreč spolno napadla dve učenki, zato je ravnatelj ukrepal.
V Denis Avdić Showu so se spraševali ali imamo v Sloveniji sistem, ki ščiti žrtve ali sistem, ki stoji na strani storilcev? Ravnatelj Merc je prišel v studio Radia 1 in povedal svojo zgodbo. Številni ljudje pravijo, da je ravnal prav in mu stojijo ob strani.
Njegova zgodba pa je v poslušalcih vzbudila pogum in so nam javno priznali svoje zgodbe o tem, da so bili žrtev posilstva ali nadlegovanja.


Vir - Radio1 manj

Ljudje ogledov 110 dodan 01. 12. 2018

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev