kategorije

'Samo vprašanje časa je, kdaj se bo zgodila hujša nesreča'

Kolesarji so s parado opozorili na neprimerno novo ureditev križišča Dunajske in Tivolske ceste. Izpostavili so, da je namen nove ureditve izboljšanje pretočnosti motornega prometa, da pa so ob tem pozabili poskrbeti za varnost kolesarjev in pešcev. Na MOL očitke zavračajo in odgovarjajo, da se je obstoječa rešitev izkazala za najprimernejšo. Ljubljanska kolesarska mreža na svojem Facebook profilu opozarja na nevarno novo urejeno križišče Dunajske in Tivolske, ki je pred kratkim dobilo nov dvojni mimobežni pas ("bypass"). "Zaradi ... več Kolesarji so s parado opozorili na neprimerno novo ureditev križišča Dunajske in Tivolske ceste. Izpostavili so, da je namen nove ureditve izboljšanje pretočnosti motornega prometa, da pa so ob tem pozabili poskrbeti za varnost kolesarjev in pešcev. Na MOL očitke zavračajo in odgovarjajo, da se je obstoječa rešitev izkazala za najprimernejšo. Ljubljanska kolesarska mreža na svojem Facebook profilu opozarja na nevarno novo urejeno križišče Dunajske in Tivolske, ki je pred kratkim dobilo nov dvojni mimobežni pas ("bypass").
"Zaradi povečevanja pretočnosti motornega prometa smo pešci in kolesarji dobili nevaren, nesemaforiziran prehod čez dva pasova, za katerega so značilni slaba preglednost, velike hitrosti vozil in pogosto izsiljevanje pešcev in kolesarjev ... Samo vprašanje časa je, kdaj se bo zgodila hujša nesreča," so opozorili.
Objavili so tudi videoposnetek, ki v omenjenem križišču prikazuje več vrst nevarnih okoliščin za kolesarje in pešce. "Kumulativno smo snemali kakšnih 15, 20 minut, pa smo opazili precej neugodnih razmer za pešce in kolesarje." Na posnetku opozarjajo, da se dogajajo "skorajšnji trki, neupoštevanje prednosti, sekanja poti kolesarjem, velike hitrosti vožnje, še posebej na levem pasu – zaradi velikega radia zavijanja in odsotnosti grbine, slalomiranje med pešci in kolesarji, nestrpno lezenje na prehod in blokiranje prehoda. Na levem pasu je slaba preglednost, zlasti če je na desnem pasu višje vozilo. Kako nevarno je potem šele za otroke in starejše?" se sprašujejo.

Vir - 24ur.com manj

Avto ogledov 223 dodan 20. 09. 2019

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev