kategorije

Stolpnica pogorela zaradi varilcev

Število žrtev ponedeljkovega požara v stolpnici v Šanghaju se je danes povečalo na 53, policija pa je aretirala štiri osebe, osumljene, da so povzročile požar. Aretirani so varilci, ki so opravljali dela v stolpnici, a niso imeli ustreznih dovoljenj. Poleg 53 mrtvih je bilo v požaru v poslopju, kjer so večinoma bivali upokojeni učitelji, še 70 ranjenih in večina od njih se zdravi v bolnišnici. Več oseb pa še vedno pogrešajo, saj je bilo v zgradbi, ko je izbruhnil požar, okoli 180 ljudi. "Prvi izsledki preiskave kažejo, da je bil ... več Število žrtev ponedeljkovega požara v stolpnici v Šanghaju se je danes povečalo na 53, policija pa je aretirala štiri osebe, osumljene, da so povzročile požar. Aretirani so varilci, ki so opravljali dela v stolpnici, a niso imeli ustreznih dovoljenj.

Poleg 53 mrtvih je bilo v požaru v poslopju, kjer so večinoma bivali upokojeni učitelji, še 70 ranjenih in večina od njih se zdravi v bolnišnici. Več oseb pa še vedno pogrešajo, saj je bilo v zgradbi, ko je izbruhnil požar, okoli 180 ljudi.

"Prvi izsledki preiskave kažejo, da je bil požar posledica nestrokovnega dela varilcev, ki so bili poleg tega brez ustreznih dovoljenj," je po poročanju kitajskih medijev dejal predstavnik policije. Varilci so sodelovali pri nameščanju dodatne toplotne izolacije na stolpnico.

Stolpnica z 28 nadstropji je stala v enem najgosteje naseljenih delov 20-milijonskega Šanghaja.


Gasilci so potrebovali dobre štiri ure, da so pogasili požar, v akciji pa so sodelovali tudi trije helikopterji. manj

Nenavadno ogledov 339 dodan 16. 11. 2010

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezava



koda s predvajalnikom



Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijava



pozabljeno geslo včlanitev