kategorije

Tako je potekala deaktivacija na Vurberku najdene letalske bombe

Tako je potekala deaktivacija na Vurberku najdene letalske bombe iz druge svetovne vojne. Postopek deaktivacije bombe na Vurberku je tekel po načrtih. Posledic v okolju praktično ni, vsi evakuirani pa so se lahko kmalu vrnili domov. Stroški uničenja naj bi se gibali med 15.000 in 20.000 evrov, župan Dupleka pa se je zahvalil vsem sodelujočim, saj so poskrbeli, da je Vurberk rešen.250 kilogramov težko ameriško letalsko bombo iz druge svetovne vojne, ki jo je domačin prejšnji teden našel pri gradu Vurberk in jo nato prepeljal na dvorišče ... več Tako je potekala deaktivacija na Vurberku najdene letalske bombe iz druge svetovne vojne.
Postopek deaktivacije bombe na Vurberku je tekel po načrtih. Posledic v okolju praktično ni, vsi evakuirani pa so se lahko kmalu vrnili domov. Stroški uničenja naj bi se gibali med 15.000 in 20.000 evrov, župan Dupleka pa se je zahvalil vsem sodelujočim, saj so poskrbeli, da je Vurberk rešen.250 kilogramov težko ameriško letalsko bombo iz druge svetovne vojne, ki jo je domačin prejšnji teden našel pri gradu Vurberk in jo nato prepeljal na dvorišče svoje hiše v bližini, so
strokovnjaki enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi danes najprej s posebno žičnico premestili z mesta ob hiši v 30 metrov oddaljeno jamo za njo, kjer so v prejšnjih dneh pripravili vse potrebno za njeno uničenje."Transport je potekal brezhibno," je po končani akciji pojasnil predstavnik državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) Igor Boh. Kot je razložil, so žičnico za premik bombe najprej testirali: "Vnaprej smo preigrali celoten scenarij premika ubojnega sredstva."

Vir - Večer portal in 24ur.com manj

Razno ogledov 316 dodan 25. 07. 2017

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev