kategorije

Takšnega vpogleda še niste videli

Od januarja pa do danes je zahodno področje Tihega oceana prizadelo 22 neurij z imenom. Najnovejše neurje je tajfun Hagupit, ki je prizadel področje Filipinov, NASA pa je objavila tudi videoposnetek 3D preseka super tajfuna.Videoposnetek ne prikazuje samo strukture nevihte, temveč tudi spekter od zelene do rdeče barve, kar predstavlja količino vlage v oblakih. Vlaga v oblakih je pomembna, saj znanstvenikom pove, koliko energije nevihta ima, prognostikom pa omogoča predvidevanje količine padavin. Posnetek, ki so ga objavili vsebuje ... več Od januarja pa do danes je zahodno področje Tihega oceana prizadelo 22 neurij z imenom. Najnovejše neurje je tajfun Hagupit, ki je prizadel področje Filipinov, NASA pa je objavila tudi videoposnetek 3D preseka super tajfuna.Videoposnetek ne prikazuje samo strukture nevihte, temveč tudi spekter od zelene do rdeče barve, kar predstavlja količino vlage v oblakih. Vlaga v oblakih je pomembna, saj znanstvenikom pove, koliko energije nevihta ima, prognostikom pa omogoča predvidevanje količine padavin.
Posnetek, ki so ga objavili vsebuje podatke, ki si bili pridobljeni s pomočjo dve satelitov in z mikrovalovnim merjenjem skozi oblake. S tem pridobijo podatke o vlagi in količini padavin, ki jih nevihta vsebuje. Poleg tega so nevihto posneli tudi z radarjem, kar omogoča 3D vpogled v strukturo oblakov.

Super tajfun Hagupit je Filipine zadel 6. decembra, veter pa je pihal tudi s hitrostjo do 280 kilometrov na uro. Za seboj je pustil pravo razdejanje, umrlo pa je tudi 27 ljudi. Trenutno je tajfun oslabel, veter piha do 112 kilometrov na uro, do Vietnama pa naj bi prispel med 15. in 16. decembrom. manj

Nenavadno ogledov 218 dodan 13. 12. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Hiter seznam

Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev