kategorije

Tjulnja in pingvina ujeli med 'dejanjem'

Znanstveniki so na Antarktiki posneli zelo neobičajen prizor, saj jim je uspelo posneti tjulnja, ki se je odločil, da se bo paril s pingvinom. Kot trdijo, naj ne bi šlo toliko za razmoževanje, temveč zgolj za "reševanje tjulnjevih seksualnih frustracij". Na oddaljenem kraju na otoku Marion, v subarktični regiji Antarktike, je kamera uspela zabeležiti poskus tjulnja, ki se je želel pariti s kraljevskim pingvinom. Znanstveniki so prepričani, da ne gre toliko za spolni akt in distribucijo genov, kot za tjulnjevo "zdravljenje seksualnih ... več Znanstveniki so na Antarktiki posneli zelo neobičajen prizor, saj jim je uspelo posneti tjulnja, ki se je odločil, da se bo paril s pingvinom. Kot trdijo, naj ne bi šlo toliko za razmoževanje, temveč zgolj za "reševanje tjulnjevih seksualnih frustracij".
Na oddaljenem kraju na otoku Marion, v subarktični regiji Antarktike, je kamera uspela zabeležiti poskus tjulnja, ki se je želel pariti s kraljevskim pingvinom. Znanstveniki so prepričani, da ne gre toliko za spolni akt in distribucijo genov, kot za tjulnjevo "zdravljenje seksualnih frustracij".


Menda se to zgodi večkrat, saj je leta 2006 tovrstne pojave opazil že preučevalec sesalcev Nico de Bruyn s pretorijske univerze v Južni Afriki. Pingvin, kot kaže, ni imel pogojev, da bi se iz "primeža" rešil, saj je bil tjulenj krepko večji in močnejši.


De Bruyn in njegov kolega William A. Haddad sta dva podobna primera videla omenjeno leto, sedaj pa jim je to uspelo tudi posneti, čeprav priznavata, da ju zadeva še vedno malce šokira, saj nista pričakovala, da se kaj takega lahko ponovi. Ugotavljala pa sta, da je sprva nedolžna igra med različnima vrstama postala agresivnejša, nato pa "po nesreči" postala simuliralni spolni akt.


Ker se pojav očitno ponavlja, znanstveniki tudi ugotavljajo, da se tjulnji učijo eden od drugega in tako prevzemajo obnašanje kolegov. In očitno so jim pingvini "najbolj pri roki", da se naučijo svojih paritvenih sposobnosti ...

Kako je vse skupaj izgledalo, si oglejte v posnetku! manj

Nenavadno ogledov 265 dodan 19. 11. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev