kategorije

To je Kitajec,o katerem trenutno govori cel svet

O tem kitajskem milijonarju se piše na vseh kontinentih sveta. Zakaj? Ker pleše po strehah avtomobilov, ki jih namerava donirati, in ker 5000 revnih Newyorčanov povabi na brezplačno kosilo.Chen Guangbiao je najbolj ekscentričen kitajski milijonar, ki s svojimi pogruntavščinami vse pogosteje priteguje pozornost celega sveta. Za pozornost je res pripravljen storiti marsikaj. Denimo sestaviti dve steni iz denarja, da lahko med njima pove svoj govor. Ali 5000 revnih Newyorčanov povabiti na brezplačno kosilo v Centralni park. Vsakemu je v roke ... več O tem kitajskem milijonarju se piše na vseh kontinentih sveta. Zakaj? Ker pleše po strehah avtomobilov, ki jih namerava donirati, in ker 5000 revnih Newyorčanov povabi na brezplačno kosilo.Chen Guangbiao je najbolj ekscentričen kitajski milijonar, ki s svojimi pogruntavščinami vse pogosteje priteguje pozornost celega sveta. Za pozornost je res pripravljen storiti marsikaj. Denimo sestaviti dve steni iz denarja, da lahko med njima pove svoj govor. Ali 5000 revnih Newyorčanov povabiti na brezplačno kosilo v Centralni park. Vsakemu je v roke stisnil še nekaj bankovcev.
"Od novembra sem bil v ZDA vsak mesec in videl sem, da je veliko brezdomcev, veliko revežev, ki iščejo hrano po smetnjakih," je povedal za CNN. Toda ljudem je bilo nenavadno, da je brezplačno kosilo oglaševal v časopisih, kot sta New York Times in Wall Street Journal, ki ga v roke najbrž ne vzame na pretek tistih, ki ne vedo, kaj bodo tistega dne položili na svoj krožnik. Ekscentrični bogataš odgovarja, da želi pomagati tistim manj srečnim, želi pa tudi navdihniti tiste, ki se lahko ravno tako pohvalijo z debelimi denarnicami. "Moje bogastvo je omejeno," pojasnjuje. "Zato moram navdihniti druge, da pomagajo tudi oni." Do revežev pa, pravi, ni prišel prek oglasov v časopisih, ampak prek humanitarnih organizacij.
Bratje in sestre naj bi pomrli od lakote
Kitajski milijonar je lastnik podjetja, ki se ukvarja z reciklažo. Forbes njegovo premoženje ocenjuje na 570 milijonov evrov. Nič od tega ni podedoval, saj se je rodil v revni kmečki družini. Dva otroka naj bi zaradi lakote preminila. On je ob šoli vedno delal, da je domov prinašal denar; diplomiral pa je iz tradicionalne kitajske medicine. Prvi milijon je zaslužil z izumom elektronske naprave, ki naj bi po metodah tradicionalne kitajske medicine v telesu zaznala bolezen. To je bilo leta 1990. Kasneje se je začel ukvarjati z recikliranjem.

Kot filantrop se je javno izpostavil leta 2008, ko so ga kamere posnele na območju velikega potresa v provinci Sichuan. Dramatično se je iz poslovne obleke in kravate preoblekel v vojaška oblačila in kot prostovoljec pomagal reševati ljudi iz ruševin. "Rad si umažem roke. Najlažje je samo govoriti," razloži. Poleg tega je doniral 12,5 milijonov evrov. Od takrat je pomagal še pri drugih naravnih nesrečah na Kitajskem. Vedno tako, da so nastale krasne fotografije, mu spet očitajo. Ljudje ga očitno težko jemljejo resno. "Klovn, za katerega je filantropija samo platforma za lastno promocijo," ga označi Jeremy Goldkorn, vodja kitajskega podjetja za medijske raziskave Danwei. manj

Nenavadno ogledov 347 dodan 23. 10. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Hiter seznam

Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev