kategorije

Ukradli medveda Srečka

V azil za divje živali na Muti je minulo noč nekdo vlomil in odpeljal medvedka Srečka, ki je bil po posvojitvi s strani družine Logar iz Podvrha deležen veliko pozornosti javnosti. Zadevo preiskujejo policisti in kriminalisti, po besedah vodje zavetišča pa bo ta dogodek zagotovo zelo slabo vplival na počutje medvedka. "Danes ponoči je prišlo do nasilnega vstopa v naše zavetišče. Prerezali so ograjo, prerezali ključavnico in odpeljali medveda," je za STA danes povedal vodja azila za divje živali na Muti Zlatko Golob. "Zadeva se ... več V azil za divje živali na Muti je minulo noč nekdo vlomil in odpeljal medvedka Srečka, ki je bil po posvojitvi s strani družine Logar iz Podvrha deležen veliko pozornosti javnosti. Zadevo preiskujejo policisti in kriminalisti, po besedah vodje zavetišča pa bo ta dogodek zagotovo zelo slabo vplival na počutje medvedka.


"Danes ponoči je prišlo do nasilnega vstopa v naše zavetišče. Prerezali so ograjo, prerezali ključavnico in odpeljali medveda," je za STA danes povedal vodja azila za divje živali na Muti Zlatko Golob.

"Zadeva se preiskuje, za samega medvedka pa bo to zelo slabo. Že tako je bil travmatiziran od pretiranega vsiljevanja človeških lastnosti veliki zveri, kar sploh ni primerno zanjo," je pojasnil.


Policija je bila o dogodku obveščena okoli 7. ure zjutraj. Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, je neznani storilec s tem dejanjem oškodoval ministrstvo za okolje in prostor za okoli 1000 evrov. Kriminalisti in policisti o omenjenem kaznivem dejanju, za katerega je zagrožena kazen do pet let zapora, intenzivno zbirajo obvestila.

Medvedek, ki so ga pred tremi tedni odvzeli družini Logar s Podvrha v Poljanski dolini, se je v azilu po besedah Goloba dobro počutil. "Od začetka je imel domotožje, saj je bolestno navezan na človeka. Sedaj pa se je dobro ujel. Igral se je, se kopal, jedel sveže češnje z vej," je pojasnil.


Kot je dejal, so z živaljo delali po mednarodno priznanem sistemu "hands off", torej brez rok, ter mu tako omogočili, da se lahko počasi osamosvaja in privaja na novo življenje v azilu s sovrstniki.

Medvedek Srečko je doživel veliko pozornosti javnosti. Po trditvah Logarjevih, ki so želeli medvedka obdržati, se je aprila sam zatekel k njim. Po nekaterih drugih informacijah pa naj bi ga Logarjevi pripeljali s Kočevja, da bi tako dvignili interes za svojo brunarico, ob kateri bi uredili dom za medveda. Okoljski inšpektorji so 3. junija medvedka odvzeli in odpeljali v zavetišče na Muto. manj

Živali ogledov 3293 dodan 20. 06. 2011

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev