kategorije

v naselju Matke ... odlagališče odpadnih pnevmatik

pomislio sam da je snimljeno negdje u B i H ... ************************************************************************* Bralec je odlagališče odpadnih pnevmatik opazil v naselju Matke v občini Prebold blizu planinske poti. Prijavo je podal na policijo, a s strahom, da bo odlagališče tam ostalo. Za odgovore in potek postopka smo se tudi sami obrnili na Policijsko upravo Celje, kjer so nam potrdili, da so prijavo res prejeli. »Občan Matk nas je obvestil, da je naletel na večjo količino odvrženih odpadnih pnevmatik. Policisti so si ... več pomislio sam da je snimljeno negdje u B i H ...
*************************************************************************
Bralec je odlagališče odpadnih pnevmatik opazil v naselju Matke v občini Prebold blizu planinske poti. Prijavo je podal na policijo, a s strahom, da bo odlagališče tam ostalo.


Za odgovore in potek postopka smo se tudi sami obrnili na Policijsko upravo Celje, kjer so nam potrdili, da so prijavo res prejeli.

»Občan Matk nas je obvestil, da je naletel na večjo količino odvrženih odpadnih pnevmatik. Policisti so si kraj ogledali in začeli z zbiranjem obvestil. Dosedanje ugotovitve kažejo, da v omenjenem primeru naravno okolje ni bilo toliko prizadeto, da bi bili podani elementi katerega izmed kaznivih dejanj iz poglavja Kazenskega zakonika zoper okolje, prostor in naravne dobrine, vsekakor pa gre za prekršek po zakonu o ohranjanju narave,« razlagajo na Policijski upravi Celje.


Pri tem dodajajo, da so že obvestili lokalno skupnost in pristojno komunalno podjetje, ki bodo poskrbeli za odstranitev pnevmatik.

»Ker gre v danem primeru za kršitev Zakona o ohranjanju narave, bomo zoper kršitelja, ko ga bomo izsledili, podali predlog Inšpektoratu za okolje in prostor, kjer so pristojni za ukrepanje,« poudarjajo na Policijski upravi Celje. manj

Narava ogledov 40 dodan 17. 04. 2021

Komentarji 0

če želiš komentirati, se


stalna povezavakoda s predvajalnikomVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev