kategorije

Ves svet se boji tudi neba nad Severno Korejo

Severna Koreja velja za državo, ki je najbolj izolirana od preostalega sveta, zato ni presenetljivo, da je tudi nebo nad to državo skoraj povsem prazno. Blogar Martyn Williams je izoliranost potrdil s posebnim videom, ki v slabi minuti prikaže en dan na nebu Severne Koreje. S pomočjo spletne strani Flightradar24, ki sledi prometu nad Severno Korejo, je spremljal polete letal. Ugotovitev ni presenetljiva, saj gre za državo, ki ima eno največjih vojsk na svetu. Na podlagi videa lahko sklepamo, da se ves svet izogiba letenju nad to državo, ... več Severna Koreja velja za državo, ki je najbolj izolirana od preostalega sveta, zato ni presenetljivo, da je tudi nebo nad to državo skoraj povsem prazno.
Blogar Martyn Williams je izoliranost potrdil s posebnim videom, ki v slabi minuti prikaže en dan na nebu Severne Koreje. S pomočjo spletne strani Flightradar24, ki sledi prometu nad Severno Korejo, je spremljal polete letal. Ugotovitev ni presenetljiva, saj gre za državo, ki ima eno največjih vojsk na svetu.

Na podlagi videa lahko sklepamo, da se ves svet izogiba letenju nad to državo, in sicer v širokem loku, piše Business Insider.
Nekateri vseeno tvegajo.
Večina letalskih družb se odloča za daljšo pot, samo da ne bi vstopila v zračni prostor Severne Koreje.
Nekatere kljub vsemu sprejmejo tveganje, na primer letalske družbe Lufthansa, Air France in KLM.
Ameriškim letalskih družbam je prepovedano leteti v zračnem prostoru Severne Koreje, pa tudi nekateri predeli Južne Koreje predstavljajo določeno tveganje.
Poglejte, kako se letalske družbe izogibajo poletom nad Severno Korejo. manj

Nenavadno ogledov 451 dodan 02. 08. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev