kategorije

Video za nov navtični šport je posnet v Sloveniji

Ameriški pionir inovativnih športnih panog, Brian Grubb, je že pred leti sanjal o alternativnem pogonu za deskanje na vodi. Tokrat se je z novim izumom odpravil v Slovenijo in demonstriral nov šport imenovan "dron wakeskating". "Done wakeskating" je deskanje na vodi z uporabo drona kot vlečnega sredstva. Ideja se je Američanu porodila že pred tremi leti, a takrat tehnologija dronov še ni bila dovolj razvita, da bi dron lahko vlekel deskarja na vodi. V nemškem podjetju Infineon Tehnologies so mu uspeli izdelati dron, ki je dovolj močan. ... več Ameriški pionir inovativnih športnih panog, Brian Grubb, je že pred leti sanjal o alternativnem pogonu za deskanje na vodi. Tokrat se je z novim izumom odpravil v Slovenijo in demonstriral nov šport imenovan "dron wakeskating".
"Done wakeskating" je deskanje na vodi z uporabo drona kot vlečnega sredstva. Ideja se je Američanu porodila že pred tremi leti, a takrat tehnologija dronov še ni bila dovolj razvita, da bi dron lahko vlekel deskarja na vodi. V nemškem podjetju Infineon Tehnologies so mu uspeli izdelati dron, ki je dovolj močan. Baterija drona je izjemno velika. Primerljiva je s 158 pametnimi telefoni. Ima kapaciteto 30 Ah pri napetosti 51,8 V. Propelerji imajo premer 80 cm in proizvedejo dovolj potiska, da dron za seboj vleče deskarja na vodi. Dron ima težo 24 kg. Večina teže je seveda baterija, ki pa lahko deskarja vleče za seboj kar 10 minut.
Američan se je tokrat odločil, da inovativen izdelek predstavi v Sloveniji. Za deskanje na vodi je izbral reko Savo Bohinjko in v idiličnem ambientu posnel promocijski video.

Vir - enavtika manj

Šport ogledov 136 dodan 30. 11. 2018

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev