kategorije

Z odprtjem prvega soda se je začel Oktoberfest in dobri dekolteji

V Münchnu se je začel tradicionalni, tj. že 172. festival piva Oktoberfest. Organizatorji pričakujejo šest milijonov obiskovalcev. Praznik piva je s slovesnim odprtjem pipe na enem izmed sodov uradno odprl župan Münchna Christian Ude. Vrček piva bo letos stal od 6,80 do 7,25 evra, kar je šest odstotkov več kot lani. Slavje ob poroki kronskega princa Prvi praznik piva je bil daljnega leta 1810 v čast bavarskemu kronskemu princu Ludviku in njegovi nevesti, saški princesi Terezi. Takrat se je praznovanje ob njuni poroki začelo 12. ... več V Münchnu se je začel tradicionalni, tj. že 172. festival piva Oktoberfest. Organizatorji pričakujejo šest milijonov obiskovalcev.
Praznik piva je s slovesnim odprtjem pipe na enem izmed sodov uradno odprl župan Münchna Christian Ude. Vrček piva bo letos stal od 6,80 do 7,25 evra, kar je šest odstotkov več kot lani.
Slavje ob poroki kronskega princa
Prvi praznik piva je bil daljnega leta 1810 v čast bavarskemu kronskemu princu Ludviku in njegovi nevesti, saški princesi Terezi. Takrat se je praznovanje ob njuni poroki začelo 12. oktobra, pozneje pa so se festivalski dnevi daljšali in začetek se je prestavil na september.

Septembra je lepše vreme
Za začetek Oktoberfesta septembra so se organizatorji odločili tudi zaradi boljših vremenskih razmer pred koncem koledarskega poletja. Septembrske noči so toplejše in tako lahko obiskovalci ob pivu uživajo zunaj, ne da bi jih zeblo.

Ne le pitje, tudi parade
Domačini prazniku piva pravijo Die Wiesn, ker so šotori postavljeni v münchenskem predelu Theresienwiese, poimenovanem po saški princesi Terezi.
Organizatorji so letos še posebej ponosni na parado v kostumih. Parado si obiskovalci sicer lahko ogledajo vsako leto prvo nedeljo od začetka festivala.
Festival se konča oktobra
Oktoberfest se bo končal 3. oktobra, ko bodo natočili še zadnje vrčke piva za obiskovalce v 14 šotorih. manj

Zabava ogledov 276 dodan 20. 09. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev