kategorije

Za lepoto ima v ustnici disk z obsegom 60 cm

Dvajsetletna Etiopijka si je tri leta napenjala spodnjo ustnico. Ženske v plemenu tako zapeljujejo moške, a je vlada tej tradiciji napovedala vojno. Lepota je v očeh opazovalca, tudi zaradi tega je naš svet zelo razgiban in nikoli dolgočasen. Ideal lepote se ves čas spreminja, še posebno ženske. Nekoč so bile neskončno privlačne poudarjene obline, potem so na svoj račun prišle suhice. Spopad med svetlolaskami in temnolaskami ne izgublja svojega zaleta. Potem so tukaj še kozmetična, lepotna in modna industrija, ki poskušajo okus javnosti ... več Dvajsetletna Etiopijka si je tri leta napenjala spodnjo ustnico. Ženske v plemenu tako zapeljujejo moške, a je vlada tej tradiciji napovedala vojno.
Lepota je v očeh opazovalca, tudi zaradi tega je naš svet zelo razgiban in nikoli dolgočasen. Ideal lepote se ves čas spreminja, še posebno ženske. Nekoč so bile neskončno privlačne poudarjene obline, potem so na svoj račun prišle suhice. Spopad med svetlolaskami in temnolaskami ne izgublja svojega zaleta. Potem so tukaj še kozmetična, lepotna in modna industrija, ki poskušajo okus javnosti prikrojevati svojemu zaslužku. A na koncu, ko preženemo vse koristoljubneže, ostaneta le partnerja.
Že res, da imajo nekateri več težav pri iskanju sorodne duše, a na koncu vsaka ključavnica najde svoj ključ.
Z iskanjem moških pa nikakor nima težav 20-letna Ataye Eligidagne iz Etiopije, ki se lahko pohvali z največjim diskom v spodnji ustnici, ki je v njenem plemenu dokončen znak lepote in poželjivosti. Dekle se je s svojim diskom z obsegom 59,50 centimetra in premerom 19,50 centimetra zapisalo v Guinnessovo knjigo rekordov, potem ko jo je odkril avstralski filmar Abrahem Joffe, ki je prišel v oddaljene vasice južne Etiopije snemat dokumentarni film. »Ogledovali smo si teren z lokalnimi vodniki, ko so zagledali neko žensko in čisto podivjali,« se spominja Joffe. »Sem strasten bralec Guinnessove knjige rekordov, vedel sem, da smo naleteli na nekaj posebnega, saj so bili domačini popolnoma začudeni.« Pozneje je izvedel, da je imela prejšnja rekorderka disk s premerom 15 centimetrov, kar je občutno manj od lepotice iz plemena Surma, ki živi v dolini reke Omo.

Nošenje diska na spodnji ustnici je tradicija, ki so jo prvič opazili in zapisali leta 1896. Proces je razmeroma boleč, saj dekletom v starosti med 15 in 18 leti izbijejo spodnja dva zoba. V zadnjih letih je etiopska vlada prepovedala vstavljanje diska in ta navada je med mladimi začela izumirati. Moški v plemenu Surma pa kljub temu ne morejo prikriti vznemirjenosti, ko vidijo velik disk. »To je tudi vprašanje ponosa, večji ko je disk, bolj je impresiven.« Ataye je svojega izdelovala tri leta, preden je dosegel sedanjo velikost. manj

Nenavadno ogledov 288 dodan 11. 10. 2014

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev