Zapuščeno podstrešje spremenili v moderno stanovanje

Zaprašeno, staro podstrešje, ki je pribežališče golobov in odlagališče ropotije, si težko predstavljamo kot svetlo, zračno stanovanje. Pa vendar se s pametno prenovo da narediti tudi to. Arhitekt Peter Plantan je, denimo, v starem jedru Novega mesta zapuščeno podstrešje spremenil v moderno stanovanje s pogledom na glavni trg in na kapiteljsko cerkev. V hiši, ki stoji v starem mestnem jedru dolenjske prestolnice, so nekoč živeli stari starši in starši današnje lastnice. Tudi sama je v njej preživela velik del otroštva, zato se še zdaj ... več Zaprašeno, staro podstrešje, ki je pribežališče golobov in odlagališče ropotije, si težko predstavljamo kot svetlo, zračno stanovanje. Pa vendar se s pametno prenovo da narediti tudi to. Arhitekt Peter Plantan je, denimo, v starem jedru Novega mesta zapuščeno podstrešje spremenil v moderno stanovanje s pogledom na glavni trg in na kapiteljsko cerkev.
V hiši, ki stoji v starem mestnem jedru dolenjske prestolnice, so nekoč živeli stari starši in starši današnje lastnice. Tudi sama je v njej preživela velik del otroštva, zato se še zdaj spomni zavitih stopnic, ki so vodile na podstrešje. "Bilo je zaprašeno, notri so bili golobi, luknje v strehi. Temno je bilo. Kot otroci nismo veliko hodili gor, ker nas je bilo strah."
Spomine na temačno podstrešje je danes zamenjala svetla mansarda, ki pa se seveda ni zgodila čez noč. Obdobje od načrtovanja prenove do dokončanja stanovanja je trajalo štiri leta. Pri tem so prvi dve leti posvetili raznim idejam in vizualizacijam, šele nato je sledila izvedba, nad katero je bedel arhitekt Peter Plantan.

Vir - rtvslo.si manj

Razno ogledov 431 dodan 17. 12. 2018

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

stalna povezavaVpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled videa.


Za nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev